Gökdelen Yarışması’nı Bu Sene Hangi Projeler Kazandı?

eVolo Magazine’nin 2006 yılından beri her sene düzenlediği Gökdelen Yarışması’nın bu seneki sonuçları açıklandı.

1 Temmuz 2014 tarihinde ilan edilen yarışmanın proje teslimleri için son tarih 27 Ocak 2015’ti. Uluslararası açılan yarışmaya farklı ülkelerden 480 proje başvurdu. Düşey mimari kavramını ve bu kavramın doğal ve yapılı çevre ile ilişkisini sorgulayan yarışmada jüri üyeleri bir çok star mimar ve yarışmanın 2014 yılı kazananından oluşuyordu. 9 kişilik jüri; 3 ödül ve 15 mansiyon ödülü verdi.

1.Ödül’ün sahibi “Essence Skyscraper” adını verdikleri projeleriyle Polonya’dan BOMP (Ewa Odyjas, Agnieszka Morga, Konrad Basan, Jakub Pudo) oldu. Proje çeşitli doğal yaşam alanlarını içeren bir kentsel mega strüktürden oluşuyor. Tasarladıkları gökdelen ise kentsel yaşamdan kısa süreli kaçılabilen bir boşluk işlevi görüyor.


1.Ödül; Ewa Odyjas, Agnieszka Morga, Konrad Basan, and Jakub Pudo

Hindistan’dan Suraksha Bhatla ve Sharan Sundar 2. Ödül’ünü “Shanty-Scaper” projeleri ile kazandı. Hindistan’ın Chennai (Madras) şehrinde bir gecekondu bölgesi için şehrin inşaat atıklarını kullanarak tasarlanan projeleri, bölgeye konut iş ve rekreasyon alanı yaratıyor. 


2. Ödül; Suraksha Bhatla,Sharan Sundar 

Rusya’dan Egor Orlov ise “Cybertopia” projesiyle 3. Ödül’ün sahibi oldu. Şehrin geleceğini hayal eden projesinde dijital ve fiziksel dünyayı birleştirerek ihtiyaçlara göre büyüyen ve şekil değiştiren bir şehir tasarlıyor.


3. Ödül, Egor Orlov

Etiketler

Bir yanıt yazın