Gökçek’ten Altındağ Projeleri…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Altındağ bölgesine yapacakları yatırımları anlatarak, Altınpark'ta bulunan fuar alanının Aile Yaşam Merkezi olarak düzenleneceğini söyledi.

AK Parti Altındağ ilçe kongresinin 4. Olağan toplantısında konuşan Melih Gökçek, 2 yıl içinde Altındağ’a 1 katrilyon liralık yatırım yapacaklarını söyleyerek Altındağ’a yönelik projelerini anlattı.

Altındağ’ın Ankara’nın merkezi olduğunu belirten Melih Gökçek, “Ankara, Altındağ’dan doğmuş. Altındağ, merkez olduğu için ilk olarak yapılması gerekirken gecekondu bölgesi haline gelmiş. Bu durumu değiştireceğiz” diye konuştu.

Ulus Tarihi Kent Merkezi projesinin önemine değinen Başkan Gökçek şunları söyledi:
“Ulus Tarihi kent Merkezi bizim için çok önemli. Ulus Ankara’nın göbeği. Biliyorsunuz Hacı Bayram ve çevresini ele aldık. Burayı yeniden yaptık. Eskiye kıyasla ziyaretçi sayısı şimdi 4 kat arttı. Şimdiye kadar 30 defa bitirilirdi ancak mahkemelerin durumunu biliyorsunuz. Mahkeme halen devam ediyor. Hacı Bayram’ın etrafı maalesef içkili lokantalar, genelevle çevrelenmiş ve Hacı Bayram Veli Hazretlerine uygun olmayan bir bölge halindeydi. Genelevin yüzde 90’ını yıktık 3 tane ev kaldı. Onunda mahkemesi devam ediyor Haziran ayına kadar orası da tarih olacak. Hacı Bayram civarındaki konutların büyük bir ekseriyetini yeniledik. Mahkemesi bitenleri yeniliyoruz.”

Ulus Tarihi kent Merkezi projesinin bununla bitmediğini ifade eden Melih Gökçek, “Hıdırlıktepe, Atıf Bey ve İsmet Paşa her üç mahalle de göreceksiniz iki sene içinde yeni bir Hacı Bayram olacak” diye konuştu.

-ULUS KIZILAY HATTINA YENİ CAMİ –
Başkan Gökçek, Hergelen Meydanı’na bir cami ve meydan yapılacağını bildirerek, “Biliyorsunuz, Kızılay- Ulus hattı üzerinde ihtiyacı karşılayacak büyük bir cami yoktur. İller Bankası’nın bitişiğinde bir otopark var. Bu alan 9 bin metre kare. Sayın başbakanla konuştuk burası Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis ediliyor. Oraya cami ve önünde bir meydan yapılacak. Şu anda otobüslerin hareket noktası bu alanın altına indirilecek. Üstte devasa bir meydan olacak. Dolayısıyla eski Hergelen Meydanı o cami ile birlikte muhteşem bir meydan olarak ortaya çıkacak” dedi.

Gençlik Parkı’nı yeni baştan ve tamamen değiştirdiklerini söyleyen Melih Gökçek, burada ışık, ses ve müzik gösterisi yaparak yerli turizme katkıda bulunacaklarını belirtti.

Kızılay’da cephe yenilemesi çalışmalarını anlatan Başkan Gökçek Siteler’de özellikle Samsun Yolu üzerinde çirkin olan yapıların dış cephelerinin de yenileneceğini söyledi.

-AİLE YAŞAM MERKEZİ –
Altındağ’a yeni bir müjdeleri olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, “Biliyorsunuz Altınpark’ta fuar alanı olarak kullanılan bir bölge var. Fuar alanı şimdi geçici olarak ATO’nun yerine taşınıyor. Havalanın yanına fuar alanı yapılıyor. Altınpark’taki boşalan fuar alanının tamamını Altındağ Aile Yaşam Merkezi yapacağız” dedi.

Başkan Gökçek, Ankara’nın en tarihi yerlerinden birisi olan Çıkrıkçılar Yokuşu’nun da yenileneceğini ve Altındağ’ın yüksek yerlerine de teleferik uygulaması yapılarak trafiği rahatlatmayı düşün düklerini de belirtti.

-BAŞKENTİN ANA GİRİŞLERİNE KAPI –
Başkentin ana giriş yollarına kapı yapılacağını söyleyen Melih Gökçek, “Biz Ankara’nın 5 girişine 5 tane kapı yapıyoruz. Bu kapıların şu anda siparişlerini verdik ihalesi bitmek üzere bunlardan bir tanesini de Samsun Yolu’na koyacağız. Tamamen Selçuklu ve Osmanlı mimarisi özelliğinde dev kapılar. Ankara’ya ayrı bir hava verecek” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın