Gökçek “Ya Bitecek, Ya Bitecek” Dedi; Mahkeme “Orada Dur” İhtarı Çekti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ''ya bitecek, ya bitecek” sözleriyle duyurduğu Ankapark projesine, bir yürütmeyi durdurma kararı daha çıktı.

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Hayvanat Bahçesi yenileme alanına ait üst ölçekli plana Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve meslek odalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na açtığı davada, Ankara 18’inci İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

800 Milyonun Hesabını Versin

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada, bu kararın AOÇ’de verilen mücadelede haklılığın hukuksal göstergesi olduğunu belirtti.

Candan, mahkemenin verdiği kararın üst ölçekli plan kararlarında, ”AOÇ arazileri üzerinde yapılaşma yapılamaz” hükmüne karşın, Ankapark gibi ücretli giriş yapılarak kullanılacak bir ticari tesis öngörüldüğü, alanın mutlak tarım alanı olduğu yaklaşımıyla yürütmenin durdurulduğunu belirtti. Candan, Gökçek’in tüm hukuksuzluğa rağmen projeye devam ettiğini belirtirken, “Büyükşehir Belediyesi şimdi Ankapark’ta harcadığını ifade ettiği 800 milyonun hesabını nasıl vereceğini düşünsün” diye konuştu.

Haberin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın