Göğe Bakma Durağı’nda Performanslar

YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı kapsamında temmuz ayında İstanbul Modern’in bahçesinde başlayan bir dizi ücretsiz etkinlik, ağustos ayında da sürüyor.

4 Ağustos 2013 Pazar saat 17.00’de performans sanatı ve toplumsal heykel kolektifi Silsila ve Jeffrey Baykal-Rollins, Flux başlıklı bir performans sunacak.

22 Ağustos 2013 Perşembe saat 18.00’de Rob Sweere’in tasarladığı, sanatçının rehberliği ve izleyicilerin işbirliğiyle ortaya çıkan “happening” Sessiz Gökyüzü# gerçekleşecek.

23 Ağustos 2013 Cuma saat 17.30’da Monali Meher, daha önce Çin’in Guangzhou şehrinde tütsülerle geri geri yürüyerek gerçekleştirdiği İnciyi Ziyaret isimli performansını, İstanbul için yeniden yorumlayacak. İstanbul Modern’in bahçesinden başlayan Marmara’yı Ziyaret başlıklı performans, Boğaz’ın sır bir noktasında tamamlanacak.

Flux

Bir Silsila Collective Performansı

4 Ağustos 2013 Pazar, 17.00

Performans sanatı ve toplumsal heykel kolektifi Silsila ve Jeffrey Baykal-Rollins, Flux başlıklı bir performans yapıyor. Göğe Bakma Durağı’nın bulunduğu rıhtım için yaratılmış, mekana özgü bir grup performansı olan Flux, geleceğe dair dönüştürücü bir kültürel yansımayı dışa vuruyor. Akademisyen ve sanatçı Jeffrey Baykal-Rollins yönetimindeki iki bölümlük performansın koreografisi mekana özel performansları ve toplumsal koreografileriyle tanınan sanatçı Ernesto Pujol’a ait.

Sessiz Gökyüzü#

Bir Rob Sweere Projesi

22 Ağustos 2013 Perşembe, 18.00

Rob Sweere’in Sessiz Gökyüzü# adlı çalışması, IPA-Uluslararası Performans Platformu işbirliğiyle YAP: Yeni Mimarlık Programı kapsamında İstanbul Modern’in bahçesinde gerçekleşiyor. Sanatçı Rob Sweere’in tasarladığı Sessiz Gökyüzü#, dünyanın değişik bölgelerinde sanatçı tarafından gerçekleştirilen küçük etkinliklerin birleşmesiyle büyük bir happening’e dönüşüyor. Sessiz Gökyüzü#, katılımcılara sanat yapıtıyla yoğun etkileşime girebilecekleri bir atmosfer yaratmak için sanatçının rehberliği ve izleyicilerin işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Marmara’yı Ziyaret

Bir Monali Meher Performansı

23 Ağustos 2013 Cuma, 17.30

YAP İstanbul Modern, IPA-Uluslararası Performans Platformu işbirliğiyle, Monali Meher’in Marmara’yı Ziyaret başlıklı performansına ev sahipliği yapıyor. Sanatçı, daha önce Çin’in Guangzhou şehrinde tütsülerle geri geri yürüyerek gerçekleştirdiği İnciyi Ziyaret isimli performansını, İstanbul için yeniden yorumluyor. İstanbul Modern’in bahçesinden başlayan performans, Boğaz’ın sır bir noktasında tamamlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın