“Göğe Bakma Durağı” 25 Haziran’da Ziyaretçiyle Buluşuyor

İstanbul Modern’in The Museum of Modern Art, MoMA / MoMA PS1 işbirliğiyle yürüttüğü YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı'nın ilk ürünü olan “Göğe Bakma Durağı” 25 Haziran-20 Ekim 2013 tarihleri arasında müzenin bahçesinde ziyaret edilebilecek.

SO? Mimarlık ve Fikriyat tarafından tasarlanan “Göğe Bakma Durağı” başlıklı proje, İstanbul Modern’in bahçesinde uygulanarak ve 2013 yazı boyunca her yaştan müze ziyaretçisi tarafından, müzenin özellikle gençlere yönelik düzenleyeceği etkinlikler için kullanılacak. Kazanan tasarımın yanı sıra uluslararası YAP: Yeni Mimarlık Programı’na katılan tüm finalistlerin geliştirdiği öneriler ortak bir sergiyle İstanbul Modern, MoMA PS1, MAXXI ve CONSTRUCTO’da izleyiciyle buluşacak.

YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı Hakkında

YAP İstanbul Modern, New York’taki MoMA / MoMA PS1, Roma’daki XXI. Yüzyıl Sanatları Ulusal Müzesi (MAXXI) ve Santiago’daki CONSTRUCTO’da gerçekleşen International Young Architects Program (YAP) adlı mimarlık programının devamı niteliğinde.

YAP: Yeni Mimarlık Programı, tasarımcı ve mimarlara dinlenme ve eğlence gibi amaçlara hizmet eden, aynı zamanda çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek mekanlar tasarlama olanağı sunuyor. Mimarlar, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm ve yeniden kullanım gibi çevre sorunlarına çözüm öneren; gölgelik, su ve oturma alanı gibi öğelerle açık havadaki alanların kullanım olanaklarını artıran yenilikçi projeler yaratmaya teşvik ediliyor.

YAP: Yeni Mimarlık Programı’nda Finale Kalan Ekipler ve Önerileri Şu Şekildeydi:

SO? Mimarlık ve Fikriyat / “Göğe Bakma Durağı”

Alper Derinboğaz (Salon2) / “Füz”

Evren Başbuğ, İnanç Eray, Meriç Kara ve Engin Ayaz (YAP İstanbul Modern Tasarım Grubu) / “seapeaker”

Onat ve Zeynep Öktem (ONZ Mimarlık) “Tearing The Ground”

Ömer Selçuk Baz (Yalın Mimarlık) “IM DEBRIS”

Etiketler

Bir yanıt yazın