Glenn Murcutt’un MPavilion’u Ziyarete Açıldı

2002 Pritzker Mimarlık Ödülü sahibi olan Avustralyalı mimar Glenn Murcutt, bu yıl altıncısı düzenlenen, Melbourne'deki MPavilion etkinliği için bir enstalasyon hazırladı.

MPavilion, Naomi Milgrom Vakfı tarafından 2014 yılında başlatılan ve Melbourne Belediyesi, Victoria Eyalet Yönetimi, Creative Victoria ve ANZ tarafından desteklenen bir proje. Her yıl Naomi Milgrom Vakfı, Queen Victoria Gardens’ta bir pavyon tasarlaması için bir mimarlık ofisini görevlendiriyor.

Bu yıl ki MPavilion, hava koşullarına uygun tasarım öğeleriyle, Yarra Nehri ve şehir silueti manzarasına öncelik veren şema, geceleri içeriden aydınlatılacak yüksek beyaz bir çatıyı şekillendiren dikdörtgen plandan ve yarı saydam gerilebilir kumaşa sarılı, kanat benzeri makaslarlarla desteklenen yuvarlak çelik sütunlardan oluşuyor.

MPavilion’da, Melbourne merkezli tasarımcı Chris Connell’ın Grazia&Co ile tasarladığı MP Stools isimli oturma yerleri ve arka kısımda yapı ekipmanının gizlendiği beyaz ahşap pivot kapılı iki gizli oyuk yer alıyor.

Halka açık olan MPavilion, hem geçici bir yaz enstalasyonu hem de “kalıcı mimari eser” olarak tasarlandı. Her yılın sonunda eser Victoria halkına hediye edilir ve kalıcı olarak yeni bir yere taşınır, böylece kentin mimari peyzajında devam eden bir miras oluşturulur.

14 Kasım 2019’dan 22 Mart 2020’ye kadar sürecek olan MPavilion etkinliği Melbourn’deki Queen Victoria parkında yapılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın