“Giresun Kalesi ve Tarihi Yarımada Dönüşümü Projesi”

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun'un geleceğinin ada, kale ve yaylalara bağlı olduğunu belirtti.

Vali Şahin, Valilik Toplantı Salonu’nda, Mimar Şükrü Henden tarafından 2006 yılında hazırlanan “Giresun Kalesi ve Tarihi Yarımada Dönüşümü Projesi”nin sunumu toplantısında, projeyi kabul etti.

Proje ile kentte geçmişi geleceğe bağlayan kültürel varlıkların ortaya çıkarılarak değerlendirileceğini ifade eden Vali Şahin, “Giresun’un geleceği kale, ada ve yaylalara bağlıdır. Bu anlamda projenin önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Projede belirtilen Şehitlik Anıtı Rolefi için ulusal yarışma düzenlenecektir. Seyir alanı olarak kullanılacak kent balkonunun yaklaşık maliyeti çıkarılacaktır. Taşbaşı parkı ile Keşap Durağı mevkisi arasına yapılması planlanan platformun detayları da incelenecektir” dedi.

Mimar Henden ise, projenin sadece kaleyle sınırlı kalmadığını, kale ile çevresindeki tabiat ve kültür varlıklarını da içerisine alacak şekilde, güçlü bir turizm omurgası oluşturulması hedefiyle hazırlandığını kaydetti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, Müdür Yardımcısı Hüseyin Günaydın ve Müze Müdürü Hulusi Güleç de katıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın