GIORIO CASA: Huzurlu Bir Alanın İnşası

GIORIO CASA: Huzurlu Bir Alanın İnşası

Madridli iç mimarlık ofisi Catanian, Çin'in Xuzhou kentinde İtalyan markası Giorio Casa'ya ev sahipliği yapacak olan mağazayı tasarladı.

Huzurlu Bir Mekanın İnşası

Uzun yıllardır İtalyan yaşam sahneleri, küresel ekonomik bütünleşme bağlamında dünyanın birçok başka şehrinde tekrarlanıyor. Bu örneklerden yola çıkarak, Roma estetiğine atıfta bulunan, huzurlu ve sade bir alan oluşturmaya çalışan Wang Zhongli, “Roma İmparatorluğu’na bir göz attığınızda, Palatine Kapısı’ndan geçen yayaları, arabaları, atları ve heykellerin, kiliselerin ve parlamento merkezlerinin tümünün merkez meydanda toplandığını görebilirsiniz. Bugün de merkezcil düzen hala gücünü koruyor,” dedi.

İç mimarlık ofisi, çeşitli yaşam sahnelerini ve geleneksel unsurları yansıtan uyumlu bir mekansal düzen yaratmaya çalışmış. Bunun için ziyaretçilerin her yöne erişimini sağlayan kemerli bir atriyum tasarlamış ve insanları alanın merkezine çeken iki grup siyah fiberglastan oluşan kare bir havuz eklemiş. Atriyum, alanlar arasında görsel bir etkileşim sunan, tuğladan yapılmış Avrupa tarzı kemerli cephelerle çevrili.

Kapalı Alanda Atriyum: Atriyumun Çoklu Hayalleri

Alanın sert etkisini hafifletmek ve bir tören duygusu yaratmak için atriyum içinde iki katı birbirine bağlayan beyaz bir döner merdiven yer alıyor. Alanın başlangıç ve bitiş noktası olarak hizmet verdiği için atriyuma her an dönülebiliyor ve bir ulaşım merkezi olarak her yönden erişilebiliyor. Heykelsi merdiven ziyaretçilerin mekanı ister tur atarak ister rastgele dolaşarak keşfetmesine olanak sağlıyor.

Wang Zhongli ve ekibi, Çin kültürüne ve geleneksel İtalyan mimari tarzına dayalı olarak, atriyumu tuğlalarla kapalı bir alanda inşa ederek açıklık ve kapsayıcılık sunmuş. Bu sayede kemerlerin arkasındaki sahneleri daha merak edilir kılarak insanların tüketim arzusunu uyandırıyor ve ürünlerin satışını kolaylaştıran bir etki yaratıyor.

Uzay Stratejisi: Geleceğin Şehirlerinin Tasviri

Mekan tasarımı etkileşim şeklini değiştirerek ve bir tören duygusu yaratarak iş modelini geliştirmeye yardımcı olmuş. Tasarımcı, geleneksel iş senaryolarından uzaklaşarak markanın gelişim zaman çizelgesinden bazı önemli tarihler seçmiş. Bu verileri insanları, ürünleri ve sahneleri etkileşim yoluyla bütünleştirmek için aynı mekanın farklı sahneleri olarak sunmuş.

Wang Zhongli, markanın mevcut zorlukları bu uzay stratejisiyle ele alarak beklentilerin ötesinde bir kazanç elde etmesini umuyor. Bunun dışında, samimi bir mekan inşa edilmesinin insanlarda gerçek duygular uyandıracağını inanıyor. Ekibe göre, gelecekte şehir ve insanların deneyimi mimariye ve mekan tasarımına yansıyacak.

Etiketler

Bir cevap yazın