Gezi’den 1 Mayıs’a Taksim

İstanbul Gezi Forumları Galatsaray Lisesi önünde 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamalarının Taksim’de yapılmasının yasaklanmasına karşı ortak açıklama yaptı.

18 İstanbul forumu ve dayanışması adına yapılan açıklamada Gezi’nin tüm unsurlarının Taksim’de olacağı ifade edildi. Açıklamada direnişte hayatını kaybedenler de unutulmadı. Eylemde sık sık “Her yer Taksim her yer direniş” sloganı atıldı.

Ortak açıklamayı okuyan Abbasağa Forumu’ndan Çağla Aydın forumlara katılan işçiler, emekçiler, üniversiteliler, liseliler, kadınlar, LGBTİ’ler olarak, tüm ezilenler olarak 1 Mayıs’ta olacaklarını belirterek “1 Mayıs işçi sınıfının uluslar arası birlik, mücadele ve dayanışma gününde tüm yasaklamaların karşısında, AKP’nin karşısında yine, yeniden Taksime çıkacağız!” dedi. Aydın, “Sömürünün olmadığı, zorbalığın, yolsuzluğun, faşizmin olmadığı bir dünya için 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz” şeklinde konuştu.

Açıklamayı yapan İstanbul Forumları:

ABBASAĞA FORUMU
ÜSKÜDAR DOĞANCILAR FORUMU
ŞİŞLİ GÜLBAĞ FORUMU
BAKIRKÖY HALK MECLİSİ
TATAVLA DAYANIŞMASI
ŞİŞLİ MERKEZ MAHALLESİ FORUMU
YOĞURTÇU FORUMU
LEVENT SPORCULAR PARKI FORUMU
YENİKÖY FORUMU
KOCAMUSTAFAPAŞA DAYANIŞMASI
ETİLER FORUM
BÜYÜKDERE FORUMU
DİREN BAKIRKÖY ÇAMLIK FORUMU
GÖZTEPE GEZİ DAYANIŞMASI
ÖZGÜRLÜK PARKI HALK FORUMU
CİHANGİR PARKI FORUMU
İKİTELLİ ATAKENT DAYANIŞMASI
İCADİYE FORUMU
MALTEPE GEZİ FORUMU
MAÇKA FORUMU

Etiketler

1 Yorum

  • vehbi-durust says:

    Bizim insanlarımız için bazı mekan ve alanların farklı anlamları var. Taksim Meydanı da bu alanlardan. İnsanlarımızın bazısı buraya başkalarından farklı bir anlam yükleyerek, özellikle, 1 Mayıs ta önemsiyor. Burada bulunmak, anmak, anlatmak, halay çekmek veya sadece burada bulunmak istiyor. Buna izin verilmemesi söz konusu. Çeşitli korkular buna sebep olabilir. Nasıl ki, çeşitli duygular orada bulunulmasını zorunlu hissettiriyor ise. Bir orta yol mutlaka bulunmalı. Ancak, ne olursa olsun, insanlıktan çıkan çıkartan, insana şu veya bu şekilde, zarar verici hal ve hareketlerden her halükarda kaçınılmalı. Yeri gelince “insanımızın bir saç teli” demek, bu gibi durumlar için de geçerli olmalı.
    1 Mayıs ta insanımızın ve insanlığımızın yara almaması için, mübarek alın terinin değerini ifade ederken insan canının azizliğinden taviz verilmemesi de gereklidir. Teri de canı da aziz ve mübarek bilmeli ve bunu göstermeli. O zaman inanın, yer de gök de bizi bağrına basar, bayram ise, bizimle bayram eder. Saygımla.

Bir yanıt yazın