Geri Dönüştürülmüş Boru ve Metal Levhalardan Yapılmış Bir Barınak

Juan Salassa, Ivan Castañeda ve Santiago Textureot ortaklığında kurulan STC Arquitectos, Arjantin’in Córdoba şehrine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta olan La Paisanita'da sadece 60 metrekarelik geri dönüştürülmüş boru ve metal levhalardan tasarladıkları küçük bir konut projelendirdi.

Proje, yüksek ağaçlar ve diğer bitki örtüsüyle çevrili dik bir yamacın tepesinde konumlanmış.

“Barınak” olarak kategorilendirilen yapı STC Arquitectos’un geri dönüşümden elde ettiği malzemelerle inşa edilmiş. Yapı, iç mekan yaşam alanını ve açık hava terasını örten bir gölgelik görevi gören büyük bir “metal çatı”; bir mutfak / yemek odası, bir yatak odası ve bir banyodan oluşan bir “metal kutu” ve engebeli araziye uygun, geri kazanılmış okaliptüslerden yapılmış yükseltilmiş bir “ahşap platform” olmak üzere üç ana unsurdan oluşuyor.

Yıkım sahalarından temin edilmiş 84 mm’lik borular projenin ana yapı elemanlarından biri. Yapının dış kaplaması ve kanopi için geri dönüştürülmüş oluklu metal levhalar kullanılmış. Proje, saha koşullarına uyum sağlayan, ekonomik ve bakımı kolay farklı geri dönüşümlü malzemelerin kullanılmasıyla sürdürülebilir bir örnek olarak hayata geçmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın