Geri Dönüşümlü Beton Borular TubeHotel’e Dönüştü

Meksika'daki bu şık otel 70'li yılların koşullarını akıllara getiriyor. t3arc tarafından tasarlanan TubeHotel'de her bir boru içinde iki kişi konaklayabiliyor.

Bu modüler otel tasarımı bir yandan alanda yeni bir turizm hizmeti oluştururken diğer yandan da hızlı ve ekonomik konaklama imkanı sunuyor.

Tubehotel, mimar Andreas Strauss’un Dasparkhotel tasarımından esinlenilerek oluşturulmuş. Strauss’un Dasparkhotel tasarımının aksine borular, ikinci bir kat oluşturacak şekilde üst üste konumlandırılmış. Bu şekilde hem ikinci katta da konaklama imkanı sunulmuş hem de müşteriler için güzel bir manzara oluşturulmuş.

2,44 m genişliğinde ve 3,50 m yüksekliğindeki her borunun içinde bir yatak ve yatağın altında da bir depolama alanı bulunuyor. Özel yapılan kapaklar pencere ve kapı olarak tasarlanmış. Boru odalar banyo bulundurabilecek kadar geniş boyutlarda değil, fakat misafirlerin kullanımı için iki adet hamam oluşturulmuş.

İnşası 3 ayda tamamlanan otelde borular topoğrafyaya uygun biçimde orta avlunun etrafında, ağaçların altında konumlandırılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın