Geri Dönüştürülmüş Malzemeler ile İnşa Edilen Umumi Tuvalet

Guangdong Eyaleti’ndeki Kaiping Şehri'nin orta kesiminde yer alan Tangkou Town, turistik bir kasaba.

Kasabanın etrafı çeltik tarlaları, göller ve tarlalar ile çevrili. Yıllar içerisinde, kasabanın tarihine saygı duyulacak şekilde bir modernleşme hareketi başlatılmış ve binalar yenilenmiş. Yenilenen binalardan birisi de kasabanın umumi tuvaleti olmuş.

Altyapısı eski olan kırsal kesimde evlerde herkesin kendi tuvaleti bulunmuyor. Bu nedenle kasabadaki umumi tuvalet, yaşayanlar için gerekli bir kamu tesisi. Tuvalete kolay ulaşılması gereği ve mahremiyet unsuru Guangzhou Shuliangshe Architectural Design için önemli bir tasarım girdisi olmuş.

Bu nedenle tasarımcılar, tasarımın erken aşamasında, köyün dokusuna uyum sağlamak, köy ve doğal çevre arasındaki simbiyotik ilişkiyi korumak adına yeni tuvaleti eskisinin yerine yeniden inşa etmeyi tercih etmiş.

Mimar, mahremiyet unsurunu artırmak için binanın etrafına, asırlık mango ağacını kapsayacak şekilde, yarı dairesel bir duvar örmüş. Aynı zamanda binanın işlevini gizlemek için tuvaletin üzerine bir seyir terası tasarlamış.

Kasabada yapılan yenileme çalışmaları sırasında 8 dönümlük alan yıkılmış, buradan çıkan yerel taşlar, yeşil tuğlalar vb. atık malzemeler tuvaletin inşasında kullanılmış.

Tasarımcılar, bu eski malzemeleri yerel özellikleriyle yeniden kullanmanın ve onları modüler hale getirmeye çalışmış. Mimarlar geri dönüştürülen yapı malzemelerini temizledikten sonra, farklı renk ve hasar seviyelerine göre sınıflandırmış.

Tel kafesler yaparak, eski tuğla ve fayansları bunların içlerine yerleştirmiş. Ayrıca köylünün eski kavanoz ve çaydanlık gibi malzemelerini, günlük hayata dair anılarını ve ayrıntılarını da tasarıma dahil etmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın