Gerhard Sacher’in Beyaz Beton Şapeli, Manzaraya İzin Veren Camlı Duvarlara Sahip

Eric LoCicero ile Sacher LoCicero Architectes tarafından tasarlanan şapel Avusturya Zollfeld’de, bağlık bir bölgenin yakınında yer alıyor.

Avusturya’nın kırsal kesimindeki bu küçük aile şapeli, beyaz beton bir kabuğa ve cam üçgen duvarlara sahip olup binanın içinden, ilerideki inişli çıkışlı kırsal alanın manzarasını sunuyor.

Eric LoCicero ile Gerhard Sacher aile seremonileri ve festival mekânı olduğu kadar aynı zamanda huzur dolu bir mekan niyetiyle 27 metrekarelik bu yapıyı tasarlamış. Dökme beton levhalar şapelin zeminini, eğimli çatısını ve yan duvarlarını oluştururken, camlı kalkanları binaya içi boş bir görünüm kazandırıyor. Bu cam duvarlar, bağların ve dağların eteklerindeki ormanlık ovaların manzaralarını çerçeveliyor.

Dar vitray pencereler, şapelin beton cephelerinde dikey yuvalara yerleştirilmiş. Pencere girintilerinin kenarları, sabah ve akşam güneşi ışınlarının binaya yönlendirilmesine yardımcı olmak için açılı olarak tasarlanmış. İçerideki tek kişilik odanın zeminini soluk kalker kaldırım taşları kaplıyor. Ancak beyaz beton levhalar duvarlar ve tavan boyunca açıkta bırakılıyor.

Beyaz badanalı meşe banklar, sıralar oluşturmak için paslanmaz cam pencerelerin arasındaki duvarlardan aşağı katlanıyor. Şapelin önünde küçük bir yükseltilmiş platform yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın