“Gerçekleşme olasılığı olduğu için davetli yarışmaya katılmayı kabul ettik”

İTÜ KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri, Gazimağusa Yerleşkesi Davetli Mimari Proje Yarışması ödül töreni 28 Eylül’de İTÜ Taşkışla’da gerçekleşti.

Ödül töreni İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan Hacıhasanoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Hacıhasanoğlu İTÜ’nün altıncı kampüsü olan Gazimağusa Yerleşkesi Yarışması’na davetli olarak katılan tüm katılımcılara ve jüri üyelerine teşekkür ederek “Katılan tüm projeler son derece yüksek kalitede. Geçen hafta Kıbrıs’taki kampüsümüzde eğitime başlandı. Umuyorum ki birinciliğe layık görülen proje uygulanıp kısa zamanda hizmete açılır” dedi.

Jüri çalışmalarına dair genel bir değerlendirme yapmak üzere söz alan Jüri Başkanı Prof.Dr. Hasan Şener ise “Yarışmaya 5 tasarım ekibi davet ettik. 2 ayrı ekip de KKTC’de Mimarlar Odası tarafından tesbit edildi. Yarışmaya katılan 7 proje de son derece değerli öneriler, hepsine teşekkür ediyorum” diyerek, jürinin çok yüksek katılımlı ve açık bir ortam içerisinde değerlendirme yaptığını, değerlendirme sırasında sıralamada son derece zorlandıklarını, birincilik alan tasarımın Kıbrıs’ın kendi yapısı ve İTÜ’nün temsili açısından ayrı bir sorumluluk ve bilincin varlığına işaret ettiğini belirtti.


Fotoğraflar: İstanbul Teknik Üniversitesi

Sonrasında İTÜ KKTC Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Yanalak bir teşekkür konuşması yaptı. Üçüncülük alan Cafer Bozkurt Mimarlık ekibi adına konuşma yapan Cafer Bozkurt bu güzel yarışma ortamı için ekibi adına teşekkür etti.

İkincilik ödülüne layık görülen TeCe Mimarlık ekibi yürütücüsü Cem İlhan ise yarışmanın kolokyumu düzenlenip, Kıbrıs’ta da bir sergi açılması halinde çok daha sağlıklı bir eleştiri ortamının oluşabileceğini belirterek jüri üyelerine teşekkür etti.

Birincilik ödülünün sahibi Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık ekibi adına konuşma yapan Kerem Erginoğlu ise ekip olarak yapılan üretimin hayata geçmesini uygun bulduklarını bu sebeple açık yapılan yarışmalara genellikle katılmak istemediklerini, kendilerine davet geldiğinde çok yoğun bir dönemde olduklarını fakat gerçekleşme olasılığı daha yüksek olduğu için kabul ettiklerini belirterek projenin kısa bir sürede uygulanmasını dilediklerini sözlerine ekledi ve jüri üyelerine teşekkür etti. Ödül töreni Erginoğlu’nun konuşmasının ardından sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın