Georges Clemenceau’nun Sahil Evine Tasarlanan Kum Rengindeki Karşılama Pavyonu 

Nantes merkezli mimarlık firması Titan, Fransa'nın batı kıyısında, 1. Dünya Savaşı sırasında Fransa başbakanı olan Georges Clemenceau'nun hayatının son yıllarını geçirdiği yeri tanımlayan kum renkli bir yapı tasarladı.

Saint-Vincent-sur-Jard’da okyanus kenarında yer alan bina, 2010 yılında şiddetli bir rüzgar fırtınası olan Siklon Xynthia ile yıkılan bir yapının yerini alarak hoş bir pavyon olarak hizmet veriyor.

Pavyon, ziyaretçi kazanmak ve Georges Clemenceau’nun evinin ulusal anıt olarak eski haline getirilmesine yardımcı olmak için yeniden inşa edildi.

Yeni giriş pavyonu için stüdyonun önerisi, Clemenceau’nun ressam Claude Monet ile birlikte tasarladığı ve odak noktası olan bahçenin çevresine usulca yerleştirilmiş ayrı bir dikdörtgen hacim oldu. Alanın mirasına saygı duyan yeni eklenti, bahçelere açılan bir kapı görevi görüyor. Binada karşılama alanı, müze mağazası ve eğitim alanı bulunuyor. Yapı kum renginde betondan yapılmış, bu da ona sağlam ve dayanıklı bir görünüm kazandırmış.

“Yapıyı yerden yükselen somut bir monolitik hacim olarak hayal ettik. Tamamen betondan yapılmış gövdesi, plaj, kum tepeleri ve avlu ile bulanıklaşırken, açık kamusal alandan Clemenceau’nun bahçelerine geçişi açıkça tanımlıyor. Minimalizmi ekolojiyle birleştiren konseptimiz dayanıklılık ve bütünlüğü empoze eder ve varlık yaratır, ama mütevazı kalır.”

“Eğimli beton çatısı, farklı uygulanan beton kullanma teknikleri ve kültürel mirasın korunması kapsamında sahada inşa etmenin zorlukları, betonun hassas yönünü ve vizyoner sonuçlarını ifade ederek yeni potansiyellere ve keşiflere yol açıyor.”

Etiketler

Bir cevap yazın