Georg-Knorr-Park İçin Açılan Yarışmayı David Chipperfield Architects Berlin Kazandı

David Chipperfield Architects Berlin ve Wirtz International Landscape, Berlin’deki Georg-Knorr-Park Meydanı için açılan yarışmayı kazandı.

Berlin’in Marzahn bölgesindeki eski bir sanayi ve üretim tesisi olan Georg-Knorr*-Park, hareketli bir konut ve ticaret merkezine dönüştürülecek. Kentsel altyapı ve endüstriyel alanlar ile çevrili tarihi binalar topluluğu 9 hektarlık alan kapılıyor. Yeni plana göre, 1.400 adet uygun fiyatlı kiralık daire, 90.000 metrekare ofis ve ticari alan da dahil olmak üzere toplam 152.000 metrekarelik inşaat yapılacak.

“Biz mimarlar, müşteriler ve siyasiler ile birlikte yıllardır, Berlin’de uygun fiyatlı konutun önemini tartışıyoruz. Bu nedenle Georg-Knorr-Park konsepti ile sosyal konut yapımına katkıda bulunacağımız için çok memnunuz.”
David Chipperfield Architects Berlin’in ortağı ve tasarım direktörü Christoph Felger

“Georg-Knorr-Park’ın dönüşümü, Berlin’in Marzahn bölgesinde sadece yüksek kaliteli, uygun fiyatlı daireler üretmek için değil, aynı zamanda iyi planlanmış açık alanlar ve yeni bir yeni yerleşim bölgesi inşa etmek için harika bir fırsat.”
David Chipperfield

*Georg Knorr, 110 yılı aşkın bir süredir demiryolu ve ticari araçlar için fren sistemleri üreten Knorr-Bremse AG’nin kurucusu.

Etiketler

Bir yanıt yazın