Carmody Groarke ve TRANS architectuur | stedenbouw’dan Gent Tasarım Müzesi’ne Ek Bina

Carmody Groarke ve TRANS architectuur | stedenbouw Gent Tasarım Müzesi’nin ek yapısı için açılan iki aşamalı uluslararası yarışmayı kazandı.  Gent Tasarım Müzesi için tasarlanan yeni bina, kent için tarihsel bağlam içerisinde kendine özgü yeni bir figür yaratıyor.

Gent Tasarım Müzesi, Belçikalı ve uluslararası sanatçıların uygulamalı sanat ve endüstriyel tasarım koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Koleksiyonda Henry van de Velde, Philippe Wolfers, Paul Hankar, Albert Van huffel ve Maarten Van Severen gibi ünlü Belçika tasarımcılarının eserleri yer alıyor.

Flaman Bölgesi’nin tek tasarım müzesi olan bina, kentin tarihi merkezinin kalbinde yer alıyor. Kompleks üç binadan oluşuyor: 18. yüzyıldan kalma bir yapı olan Hotel de Coninck; 1992 yılında inşa edilmiş bir kanat ve müzenin merkezini oluşturan 16. yüzyıldan kalma Leten Evi. Yapılacak yeni ek bina, binaların arasındaki boş alana inşa edilecek ve adeta bu bina kompleksinin oluşturduğu bulmacayı tamamlayacak. Yeni ek bina müzenin son parçası olacak, mevcut binaları birbirine bağlayacak ve hem bağlı hem de bağımsız olarak çalışacak.

Yeni binada, sergiler, etkinlikler ve arşiv için geniş mekanlar bulunuyor.

Binanın zemin seviyesindeki görünümü, yoldan geçenlerin müzeye girmesi, koleksiyonunu keşfetmesi, tesadüfi karşılaşmalar için oldukça davetkar.

“Müzeler, ziyaretçileri koleksiyonlarına bağlamak konusunda artan zorluklarla karşı karşıya. Bu nedenle, Gent Tasarım Müzesi’nin koleksiyonlarını ziyaret etmeye davet eden ve herkesin erişebileceği yeni bir bina yaratma tutkusundan çok ilham aldık. Hem sokak düzeyinde hem de Gent silüetinde karakterli bir yapı oluşturmak istedik ve tarihi sokak manzarasının bir parçası olarak müze için yeni bir ‘ev’ tasarladık. Bu heyecan verici gelişim aşamasında Gent Tasarım Müzesi ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”
Andy Groarke

Bram Aerts Konferansı “Otonom Değişimler: Yapılı Çevreyi Dönüştürmek ve Yeniden Yorumlamak”


Belçika’nın önde gelen mimarlık ofislerinden olan TRANS architectuur & stedenbouw’un Kurucu Ortağı Bram Aerts, 44. Yapı Fuarı kapsamında konferans vermek üzere İstanbul’a geliyor. Arkitera iş birliğinde düzenlenecek konferans, 24 Mart 2022 Perşembe günü, saat 16:15’te TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ZeroBuild Zirve Sahnesi, Salon 2’de yapılacak.

TRANS architectuur & stedenbouw Hakkında

Belçike Gent merkezli mimarlık ofisi TRANS 2011 yılında Bram Aerts ve Carolien Pasmans tarafından kuruldu. Mimarlar ve şehir plancılarından oluşan ekibiyle kısa bir süre içinde ofis, çok beğenilen Flaman tasarım uygulamaları neslinin önünde güçlü bir itibar kazandı.

Büyük ilgi gören projeleri arasında; Brüksel’deki Kraliyet Tiyatro, Sinema ve Ses Enstitüsü, Ghent’teki Kültür Merkezi Topluluğu, Brüksel’deki karma kullanımlı Dockside kulesi ve yakın zamanda halka açılan Ghent yakınlarındaki Leietheater yer alıyor. Ofis halen Ghent, Eeklo, Turnhout, Hasselt ve Pelt şehirlerinde büyük ölçekli masterplanlar üzerinde çalışıyor. Ayrıca Carmody Groarke ve RE-ST ile birlikte Design Museum Ghent için düzenlenen uluslararası tasarım yarışmasını kazanarak projeyi hayata geçirmeye hak kazandı.

Ofisin kurucuları Bram ve Carolien halen Leuven Üniversitesi, Antwerp Üniversitesi ve Rotterdamse Academie voor Bouwkunst’ta mimarlık ve şehircilik üzerine dersler veriyor.
TRANS, 2015 ve 2017 yıllarında Flaman Brabant Mimarlık Ödülü, 2019 Belçika Bina Ödülleri, 2019 Emlak Ödülleri, BigMat Ödülleri ve Jo Crepain Ödülleri’nin sahibi oldu. Ayrıca yine 2019 yılında EU Mies van der Rohe Ödülü’nde finale kalmayı başardı.

TRANS architectuur & stedenbouw: https://transarchitectuurstedenbouw.be/

Konferansa Kayıt

Konferansa ücretsiz katılmak için buradan online kayıt olunması zorunludur.

Etiketler

Bir yanıt yazın