Genelevde 7 bina yıkıldı, arkeolojik kazı başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediye ekipleri, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediye tarafından kamulaştırılan Ankara Genelevi'ne ait 7 evi yıktı.

Yıkım esnasında herhangi bir gerginlik yaşanmazken, Çevik Kuvvet polisi muhtemel bir olaya karşı tebdir aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuran belediye, bölgenin birinci derece Arkeolojik Kazı Alanı olarak ilân edilmesinin ardından burada yıkım çalışması başlatmıştı.

Ankara’nın Altındağ ilçesi Bentderesi Caddesi üzerinde bulunan genelevde yıkım çalışmalarını başlatan ekipler, sabah saatlerinde buraya geldi. Ekipler öncelikle, belediye tarafından kamulaştırılan evleri belirledi, yıkılması planlanan evlerde bulunan eşyaları tek tek boşalttı. Çalışmalar sırasında cadde üzerinde bulunan bir binanın ön cephesi kepçe ile yıkılıp, içinden eşyalar da kepçe ile taşındı.

Belirlenen 7 evdeki eşyaların dışarıya çıkarılmasının ardından, ekipler yıkım çalışmalarına devam etti.

Yıkım esnasında herhangi bir gerginlik yaşanmazken, Çevik Kuvvet polisi muhtemel bir olaya karşı tebdir aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuran belediye, bölgenin birinci derece Arkeolojik Kazı Alanı olarak ilân edilmesinin ardından burada yıkım çalışması başlatmıştı. Bu kapsamda daha önce 19 ev yıkılırken, bugün 7 ev daha yıkıldı. Kalan evlerin de yakın zamanda yıkılacağı bildirildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın