Genco Erkal’dan İstanbul’a Tiyatro Sahnesi

Erkal, Eminönü’nde bulunan aile yadigârı Ali Paşa Hanı’nı tiyatro sahnesine dönüştürdü.

Usta oyuncu Genco Erkal, 18. yüzyıldan beri Eminönü’nde bulunan aile yadigârı Ali Paşa Hanı’nı tiyatro sahnesine dönüştürdü. Erkal, Ali Paşa Hanı’nın açılışını, Nazım Hikmet’in ölümünün 50. yıldönümü için uyarladığı yeni oyunu “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”la gerçekleştirecek. Genco Erkal’ın Tülay Günal ile birlikte sahnelediği oyun, 16-17-18-19 Mayıs 2013 tarihlerinde saat 21:00’de Ali Paşa Hanı’nda tiyatro severlerle buluşacak.

18. yüzyılda inşa edilen, Eminönü’ndeki sivri tuğla kemerlerin çevrelediği yamuk bir avlunun etrafında iki katlı Ali Paşa Hanı’nı tiyatro sahnesine çeviren Erkal tiyatro severleri artık bu sahnede selamlıyor.

Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nâzım şarkıları da seslendiriliyor.

Etiketler

2 yorum

  • orkun-avci1 says:

    Gördüğümüz çok ender “ranta dayalı olmayan” mimari ve korumacı projelerden biri… Varlığını sürdürürse benim kalbimde her türlü mimari ödüle layıktır.

  • mete-akalin says:

    Oynadığı tiyatro elinden alınan büyük sanatçımızı yalnız bırakmayacağız. Artık yolumuz Beyazıt’a düşecek. Bu güzel mekanda izleyeceğiz onu. Panorama çok güzel olmuş. Teşekkürler…

Bir yanıt yazın