“Genç yarışanlar” başladı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, mimari proje üretim sürecinde yarışmalar ile projeler elde edilmesini yaygınlaştırmak ve desteklemek amacıyla "Genç Yarışanlar" etkinliği başlattı.

Etkinlik kapsamında, kampanyalar örgütlenmesi, söyleşi ve sergiler yapılması, yapılarını yarışma yolu ile elde edilen kurumlara da teşvik edici “Yarışma Dostu” ödülü verilmesi gibi etkinlikler planlanıyor. “Genç Yarışanlar” etkinliğinin ilkinde Mimarlar Odası Ankara Şubesi “Şişli Belediyesi Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi Yarışması”nın genç birincilerini ağırladı.

Şişli Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu “Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi Yarışması” hayata geçerken, projeyi üreten mimarlar Erkut Sancar ve Hamza Utku Karakaya Genç Yarışanlar’a konuk oldu.

Yarışma şartnamesinde, yarışmanın amacı “Ülkemizde var olan mimarlık ve kentsel tasarım birikim ve yeteneklerinden yararlanarak kültür merkezi anlamında örnek olabilecek özgün ve örnek bir tasarımın elde edilmesidir.”şeklinde ifade edilirken Erkut Sancar ve Hamza Utku Karakaya, birinciliği getiren “o” özgün tasarıyı nasıl tasarladıklarının öyküsünü, “Genç Yarışanlar” söyleşisiyle mimarlarla paylaştı. Mezuniyetlerinden 5 ay sonra katıldıkları yarışmada birincilik ödülü alan genç mimarlar, Erkut Sancar ve Hamza Utku Karakaya projeyi, yapının kendini ifade ediş biçimini, günün her saatinde yaşayacak ve kentle bütünleşecek kamusal bir mekan şekilde düşündüklerini, Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi’ni ve yarışmayı kazanmalarını sağlayan tüm fikirlerini samimiyetle paylaştılar. Mimarlar Odası’nda gerçekleştirilen söyleşiye çoğunlukla gençlerin ilgisi yoğun olurken, mimarlar bir kültür merkezi fikrini de proje çerçevesinde tartıştı.

“Kamusal Fikir Birincilik Getirdi.”

Hamza Utku Karakaya, yarışma hakkında duygularını ifade ederek, birincilik kaygısıyla değil kamusal kaygıyla projelerini oluşturduklarını bu fikrin onlara birincilik getirdiğini söyledi. Erkut Sancar ise “projenize güvenseniz de genç olarak, deneyimli insanlarla yarışıyorsunuz ve kazanmak siz de sevinçle karışık bir şaşkınlık da yaratıyor ” şeklinde ifade etti.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, genç mimarlara, mimarlık ortamına katkıları ve paylaşımları için çiçeklerle teşekkür etti. Etkinlik kapsamında, “Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi Yarışması”nda ödül alan eserlerinin de sergilendiği söyleşi, kokteyl eşliğinde son buldu. Genç yarışanlar etkinliği mezuniyetlerinden sonra 5 yıl içerisinde yarışmalara katılarak ödül alacak mimarlarla devam edecek ve etkinlik dönem sonunda tüm yarışmacıları bir araya getirecek sergi ve etkinliklerle devam edecek…

Etiketler

Bir yanıt yazın