Genç Tasarımcıdan Atölyelerde Kullanılacak İşlevsel Bir Tabure Tasarımı

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Aslı Özcan, okulunun atölyelerinde kullanıma sunulan işlevsel bir tabure tasarladı.

Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Aslı Özcan tarafından tasarlanan VIUSTOOL isimli tabure, Mobilya Tarihi ve Tasarımı dersi kapsamında düzenlenen Tasarım Stüdyosu Oturma Elemanı Tasarımı Yarışması sonucunda 1. ödüle layık görüldü. PENTA Yayıncılık sponsorluğunda 100 adet üretilerek Bahçeşehir Üniversitesi atölyelerinde öğrencilerin kullanımına sunulan bu tasarım şimdi de 12. CNRİMOB Fuarı kapsamında düzenlenen FURNISHOW Üniversitelerarası Mobilya Tasarımı Sergisinde yerini alacak.

Taburenin tasarımında, kullanıldığı yere göre maksimum işlev sağlaması fikriyle yola çıktığını belirten Aslı, VIUSTOOL’un sadece işlevsellik değil aynı zamanda taşıma rahatlığı, depolama ve sergileme kolaylığı özelliklerinin de bulunduğunu söylüyor.

Tabure, kontraplak malzemeden kalıplama sistemi ile üretilerek modül çektirme elemanlarıyla bağlanıp kontraplak üzerine TİK rengi cila ve mat vernik uygulaması yapılarak üretilmiş.

Oturma elemanı olmasının dışında iki işlevsel özellik taşıyan tabure, üzerinde bulunan kesik bölmeye sunum paftaları yerleştirilerek ayaklık görevi görüyor.

Oturma kısmının altında yer alan raf ve proje rulosu için açılan boşluklar ise tabureyi hafifletirken depolama çözümü de sunuyor.

Aslı tasarım anlayışını anlatırken şunları söylüyor:

Günümüzün tasarım anlayışında sadeliği öne çıkaran, günlük yaşamı kolaylaştıran fonksiyonlar ortaya koyan kullanıcı dostu markalar tüketicileriyle kırılması güç bir bağ yakalıyorlar. Birçok alanda artık çok fonksiyonlu tasarım anlayışıyla hizmet almaya başladık ve bu yavaş yavaş standartlaşmaya doğru da giderken bizim standartlarımızı da değiştiriyor.

Ben de çalışmalarımı iyi tasarım ve maksimum fayda anlayışıyla gerçekleştirerek değişen bu standartları yakalamaya özen gösteriyorum.

Etiketler

Bir yanıt yazın