Genç mimarlar büyüledi

KOÜ mimarlık öğrencileri yarım dönem boyunca yaptıkları ederleri Anıtpark Yerleşkesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Sergi Salonu'nda sergiledi.

10 gün açık kalacak sergide 70 kişilik ekip görev aldı Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Anıtpark Yerleşkesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Sergi Salonu’nda eserlerini beğeniye sundu. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Fakülte Dekanı Kamuran Öztekin’in açılışını yaptığı sergiye Kocaeli Barosu eski Başkanı Cumhur Arıkan, Temel Sanat ve Temel Tasarım Öğretmeni Nilgün Çağlar, fakülte öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

“Kaliteyi Yükseltmek İçin”

Açılış konuşmasını yapan Nevzat Doğan, “Ülkemiz son dönemlerde inşaat ve imarı konusunda yol kat etti, yurt dışında da örnek çalışmalar yaptı. Biz mimarlık öğrencilerimizden de hem şehrimiz hem ülkemiz hem de dünya açısından çok büyük şeyler bekliyoruz. Avrupa’nın en iyi mimarları zamanında ülkemizden çıkmış, tekrar çıksın” dedi. Doğan’dan sonra söz alan Dekan Öztekin, “Mimarlık kentler ve ülkeler için çok önemli. Mimarlık insanların yaşam kalitesini yükseltmek için var. Kent varsa mimarlık vardır” dedi.

“10 Gün Açık Kalacak”

Sadece birinci sınıf öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği sergide 12 adet köprü, 19 adet duvar, modüler renk çalışmaları ve iki boyutlu çalışmaların yükseltilmiş halleri meraklılarıyla buluşuyor. Sergide 70 kişilik bir ekibin yarım dönemde oluşturduğu eserler sergileniyor. Sergi 10 gün boyunca açık kalacak. Sergilenenler arasında ilk Demir Köprü, Kars Köprüsü, Edirne Köprüsü, Mostar Köprüsü, Adana Alman Varda Köprüsü, Büyüleyici Köprü, Jadebelt Köprüsü, Brooklyn Köprüsü de yer alıyor

Etiketler

Bir yanıt yazın