Geleneksel ve Modern Dokuma Fabrikasında Buluşuyor

Geleneksel ve Modern Dokuma Fabrikasında Buluşuyor

Leopold Banchini Architects tarafından tasarlanan Bahreyn Al Naseej Fabrikası, yerel zanaatkarlar için bir tekstil dokuma fabrikası ve sosyalleşme mekanı.

Fotoğraflar: Dylan Perrenoud

Proje, Bahrain Authority for Culture and Antiquities’in ülke çapında geleneksel el sanatlarını ve endüstrileri yeniden tanımlama ve canlandırma yönündeki kapsamlı çabasının bir parçası.

Binanın inşaatı, yerel kaynaklı malzemeler kullanarak yerel inşaat ve zanaat geleneklerine dayanıyor. Gölgeli yapısı, florası, su öğesi ve uzanma alanları ile köy sakinleri için doğal olarak ferahlatıcı bir bahçe oluşturuyor.

Arish, hurma avuçlarının kuru yapraklarını kullanan ve bunları güçlü bir yüzeye ören geleneksel bir yapı tekniği. Böylece hem tekstil, hem de zanaatkarları koruyan mimari yerinde vurgulanmış.

Arsa, karmaşık bir sulama kanalları ağı tarafından sulanan adanın kuzeyindeki hurma tarlalarına referans olarak yoğun bir ahşap sütun ve kiriş ızgarası etrafında düzenlenmiş. Sonuç, tüm arsaya yayılan, alçak katlı bir yapı. Palmiye ağaçları tavana nüfuz ederek binanın kimliği haline geliyor.

Öte yandan, yapının iç mekan düzeni, ahşap tezgahı çalıştırırken dokumacıların oturduğu alt dereceli hendeklerden türetilmiş. Binanın bitmiş zemin seviyesinin altındaki bir dizi hassas kazı, hem goblen hem de dokuma üretimi ve sosyalleşmek için alanlar oluşturuyor. Izgaralı tasarımın sertliğini daha da azaltmak için, binanın iç kısmına hurma ağaçları, göletler ve çeşmeler yerleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın