Geleneksel Taksi Sektörü vs Mobil Ulaşım Uygulamaları

San Fransisco'da geleneksel taksi kullanımı %65 düştü.

Gezintiye çıkmak hiç bu kadar kolay olmamıştı: Telefonunu çıkar, bir tuşa dokun ve şoför ayağına gelsin.

Uber ve Lyft gibi şirketler taşımacılık sektöründe yeni girişimler ve geleneksel taksi sektörü de bunun farkında. San Fransisco Belediyesi Ulaşım Ajansı Müdürü Kate Troan’a göre iki yıl önce bir taksi ayda 1.424 sefer yaparken şu anda bu sayı 504’e düşmüş durumda.

Ulaşım mobil uygulamalarından gerekli veriler alınmadan, bu düşüşün tek nedeni olarak onları göstermek çok da doğru değil. Her iki durumda da, belediye geleneksel taksi kullanımını yeniden çekici kılmak için renk sakalasında yenilikler, ücrette düşüş, taksi sürücü uygulamaları gibi bazı yöntemler planlıyor. Ayrıca sürücülere, taksilerinde reklam kullanımı için izin vermeyi dahi düşünüyorlar.

En azından bu gelişmeler ve rekabet taksi endüstrisini gelişmesine neden oluyor. Geleneksel taksi servislerinde artık daha fazla sürücü kredi kartı kabul ediyor veya bu taksiler hala havaalanlarında bulunmak gibi özel izinlere sahipler. Tabii bunlar sayesinde Uber etkisinden kurtulabilecekler mi belli değil.

Peki siz İstanbul’da ulaşımınızı nasıl sağlıyorsunuz? Örneğin, Bi Taksi uygulamasının ayrıcalıklarını biliyor musunuz? Yoksa ben sokaktan taksimi çeviririm mi diyorsunuz? Ya da bambaşka bir yönteminiz mi var?

Etiketler

Bir yanıt yazın