Geleneksel Referanslara Sahip Çağdaş Bir Ev: Veldhuis

LMNL office tarafından tasarlanan Veldhuis, Hollanda'da bulunuyor.

Eski çiftliklerin sıralandığı tarihi bir yol üzerinde yer alan Veldhuis, geleneksel referanslara sahip çağdaş bir ev.

 

Tipik Hollanda ahır tipolojisi, sazdan çatılı tuğla duvarlar, ailenin ihtiyaçlarına uyacak şekilde değiştirilmiş. Veldhuis’in şekli, arka kısımda yüksekliği ve genişliği azaltılan, evin ön kısmında (yatak odaları, çalışma ve çatı katı) ve arkada bir (oturma ve yemek odası) olmak üzere üç kata izin veren tipik bir Hollanda çiftlik evi.

Evin merkezi mutfak, ıslak mekanlar ve garajdan oluşuyor. Yaşam alanlarının ortasına daha fazla ışık getirmek için çatıda boşluk açılmış. Mutfak tüm bahçenin manzarasına yönelecek şekilde çekilerek etrafı saran verandayı bölüyor. Verandanın çatısına bir güneş paneli entegre edilmiş. Veldhuis’in arka cephesi boylu boyunca camla kaplı ve manzara, kır çiçeği ile kaplı yeşilliğe, ötesindeki tarlalara, çok yıllık ağaçlar ile çerçevelenmiş.

Uzmanlarla birlikte geliştirilen biyobazlı çapraz lamine ahşap yapı, ahşap elyaf yalıtımlı ve yerel Hollanda sazı ile kaplı. Karmaşık masif ahşap yapı, prefabrik olarak Almanya’da üretilerek sadece 12 günde – 128 m3 ahşap kullanılarak – toplam 80.000 kg CO2 üretilerek inşa edilmiş.

Evin uzunluğu boyunca uzanan masif bir toprak tuğla duvar, radyant bir ısıtma/soğutma elemanı görevi görmenin yanı sıra içerideki nem seviyelerini kontrol ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın