Geleneksel Kulübe Tasarımına Yenilikçi Yaklaşım

Taşınabilir yapılar üzerine çalışan Backcountry Hut Co. için Leckie Studio Architecture + Design tarafından tasarlanan "Great Lakes Cabin" adlı prototip, "tiny house" akımına yeni bir yaklaşım sunuyor.

Fotoğraflar: Kyle Chappell, James Jones

Şu an Huron Gölü’ndeki bir ada üzerinde yer alan kulübe, Leckie Studio Architecture + Design tarafından tasarlandı ve Vancouver Adası’nda üretildi. Daha sonra demonte edilerek, sergilenmek üzere Toronto’daki 2019 Interior Design Show’a gönderilen yapı, 72 saatlik montajın ardından teşhire hazır hale getirildi ve burada şimdiki sahibi tarafından satın alındı.

Strüktürün şu an bulunduğu yere mavna ve kamyonla kolayca taşınabilmesi, uygulanan yenilikçi yöntemler sayesinde mümkün oldu: düz, önceden paketlenmiş bir “parça kiti” hazırlandı, ve tasarımın montajı için ağır makine gerektirmeyen çivili pencere sistemi tercih edildi.

Odun sobası ve çatılı uyku alanları gibi geleneksel unsurlar, projenin modern tasarımı içinde korunmuş. Bu yenilikçi kulübe, cazibesinin yanında, ölçeklenebilme ve iç donanımdan dış kaplamalara kadar kullanıcısına göre değiştirilebilme özelliği ile de ön plana çıkıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın