Geleneksel Kiremitlere Çağdaş Bir Yorum

Cam kiremitler çatıda estetik görüntü oluştururken güneş enerjisinden de maksimum fayda sağlıyor.

Yenilenebilir enerjinin hayatımızın her alanına eklemlenmesi için her geçen gün oldukça estetik ve fonksiyonel ürünler ortaya çıkıyor. İsveçli firma SolTech, güneş enerjisinden faydalanmanın yeni yollarını keşfederek transparan cam kiremitler üretti.

Geleneksel kiremitlerin aksine camdan üretilen bu kiremit çeşitleri gün ışığını depolayarak binanın ısıtma veya elektrik sistemine entegre olabiliyor.

Güneş panellerinin çatılarda yarattığı görüntü kirliliğine karşılık cam kiremitler estetik görünümü ve fonksiyonelliğiyle öne çıkıyor.

Etiketler

3 yorum

  • bahar-bayhan says:

    Evet, haklısınız. Çatıya döşenen bu kiremitler şeffaf bir malzeme olması sayesinde gün ışığının depolanmasında kolaylık sağlıyor.

  • ahmet-turan-koksal says:

    Yoo ben içeri ışık almak için kullanıyorum buları. Çatı arasındaki mekanda yapılan ve çok çok pahalı olan çözümlerden olan çatı ışıklığından onalr kat ucuz ve temiz bir çözüm.

    Aşık ve mertekleri ağaçsa temiz ağaçlardan seçiyorum. Temiz derken düzgün ve eksiz olmalı. Yoksa budak sevdiğimiz bir detay. Oraya kiramit altı ahşap kaplama koymuyorum. Havalandırma için menfez bırakıp ve tabi yan tarafları kapatıyorum. Bazen silindirik bir boşluk yapıyıorum.

    6-7 kiremiti cam koyup mekanı aydınlatıyorum. Sonra dekoratif bir güneşlik ile güneşkontrolü yapıyorum. Isı içinse, bazen içeriden koyduğum alana ısı yalıtımlı pencere koyuyorum.

    Bunu çok yaptım. Hatta şu anda oturduğumuz evin ışık almayan bir odasını öyle aydınlattım. Bizim kız martıların ayaklarındaki palet şeklini görünce çok sevinmişti.

  • mehmet-berksan says:

    Gün ışığını mekana almak üzere bir kullanımı olduğuna emin misiniz? 2010’dan beri mevcut olan sistemin esas prensibi kiremitlerin altında bulunan yüzeyde ısıyı absorbe etmeye dayalı diye biliyorum.

Bir yanıt yazın