Geleneksel Japon Mimarisini Yaşatan Bir Çay Evi

Mimar Terunobu Fujimori, Tokyo 2021 pavyonunun bir parçası olarak “Goan” adını verdiği, çim kaplı bir çay evi tasarladı.

Fujimori’nin eğlenceli ve meraklı mimari tarzını yansıtan piramit şeklindeki yapı, çimen duvarlara ve yeşil duvarların üzerinde yükselen, kömürleşmiş sedir ağacından elde edilmiş bir salona sahip. Ziyaretçiler, birinci kattaki bekleme odasında yer alan bir merdiven ile üst kattaki salona ulaşabiliyor. Buradaki merdiven, geleneksel Japon mimarisinin bir parçası olarak çay evlerinde kullanılan ve iç mekana erişmek için emeklemeyi gerektirecek kadar küçük olan “nijiriguchi” kapılarına yeni bir yorum katıyor.

Tasarım, Ouchida Laboratory’den mimarlık öğrencilerinin yardımıyla hayata geçirildi. Pavyonda ayrıca, ahşabı koruyan ve yangına dayanıklılık sağlayan geleneksel bir Japon tekniği olan “yakisugi” uygulandı.

Goan, Japonya’nın sanat ve mimarideki ileri görüşlü yaratıcılığını sergileyen Tokyo 2021 pavyonunun bir parçası olarak kurulacak sekiz pavyondan biri. Pavyon, olimpiyatlarla eş zamanlı olarak hizmet verecek ve 5 Eylül 2021’e kadar Tokyo’da yeni inşa edilen ulusal stadyum önünde ziyaret edilebilecek.

3

Etiketler

Bir yanıt yazın