Geleceğin Mimarları, Tavşanburnu Tabiat Parkı’nı Güzelleştirecek

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Tavşanburnu Tabiat Parkı'na proje yapmak için Didim'e geldi.

Didim Belediyesi tarafından organize edilen program kapsamında, Belediye Meclisi Üyesi Sinan Ceyhan aracılığıyla İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Didim Tavşanburnu Tabiat Parkı’nı yeniden düzenlemeye yönelik proje geliştirmek üzere ilçeye geldi. 66 kişilik öğrenci kafilesi, ilk olarak hocaları Doç.Dr. Ahmet Vefa Orhon, Yrd.Doç.Dr. Kutluğ Savaşır, Araş.Gör. Gülşen Cengiz ve Araş.Gör. Ahunur Aşıkoğlu eşliğinde Didim’de bulunan tarihi miras Apollon Tapınağı’nı gezdi.

Bu gezide öğrencileri yalnız bırakmayan Didim Belediye Meclisi Üyesi Sinan Ceyhan, mimar adayları ile sohbet etti. Aynı fakülteden mezun olduğunu belirten Ceyhan, o sıralarda daha önce kendisinin oturduğunu belirtti, okulu ve öğretmenleri ile ilgili anılarını anlattı, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Tavşanburnu Tabiat Parkı’nın değerlendirilmesi gereken önemli bir alan olduğunu belirten Sinan Ceyhan, projenin öğrencilerin gelecekleri ve iş hayatları için tecrübe kazandıracağını söyledi.

BAŞKAN ZİYARET ETTİ
Mimar adayları, yapı uygulama projesi dersi kapsamında teknik arazi gezisi yapmak üzere, proje yapacakları Tavşanburnu Tabiat Parkı’nı gezdi. Kamp yerini karış karış gezen öğrenciler, alan ve çevre analizi yaptı, almış oldukları bilgileri notlarına ekledi. Öğrencileri alan ve çevre analizi sonrasında ziyaret eden Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, öğrencilerin çalışmaları nasıl yaptıkları ve hangi yolu izleyecekleri konusunda bilgi aldı.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, şunları söyledi: “Tavşanburnu Tabiat Parkı’nın önemi bizim için büyük. Burası turizme kazanılması gereken bir yer. Karavancı ve kampçıların vazgeçilmez noktası. Burada yapılacak her çalışma, ilçemizdeki turizme bir artı kazandıracak, öğrencilere de genç yaşlarında tecrübe sağlayacak.”

Çevre analizi gezisi sonrasında konakladıkları otellerine geçen öğrenciler, ertesi gün yaptıkları sunum sonrasında Milet ören yeri ve müzesini gezerek, İzmir’e döndü.

Etiketler

Bir yanıt yazın