Geleceği Şekillendirmek için VELUX, Mimarlar ile Birlikte Yürüyor

VELUX, projelere çatıdan gün ışığı ve doğal havalandırma sağlamak istendiğinde tüm süreç boyunca destek sağlayabilecek bir mimari danışmanlık hizmeti sunuyor.

VELUX çatı pencereleri, seksen yılı aşkın süredir çatı altında kalan mekanları yaşanabilir ve konforlu hale getirmek için çözümler üretiyor. Bu mekanların iyi tasarım ile daha çekici hale dönüşmesinde mimarların büyük rolü olduğuna inanan VELUX, bu bağlamda mimarlara özel geliştirilmiş etkinlikler ve araçlar ile mimarları destekliyor.

Son zamanlarda değişen yaşam alışkanlıkları ile eskiden çatı altında atıl bırakılan bu mekanlar, şimdi birer yaşam alanı olarak planlanıyor. Geometrik yapısı gereği standart bir hacimden farklı olan bu mekanları, gün ışığı alma konusunda desteklemek gerekiyor. Geleneksel yöntemlerin yetersiz kaldığı bu noktada mimarların üzerine düşen bu yükü paylaşabilmek, çatı pencerelerinin çatı altındaki mekanlara kattığı değeri gösterebilmek ve mimarların bu konuda elini güçlendirebilmek için VELUX Türkiye, mimarlar ile kurduğu iş ilişkilerine büyük önem veriyor.

VELUX Türkiye, mimari ilişkiler konusunda neler yapıyor?

• Farklı şehirlerde, ilgili mimar odaları ve dernekleri ile birlikte düzenlenen mimari etkinlikler ve eğitimler,
• VELUX ürünleri ile çatıdan gün ışığı alma konusunda desteğe ihtiyacı olan mimarlar için “Mimari Danışmanlık” hizmeti,
• Projelerde kullanılacak çatı pencerelerinin, gerçek hayatta göstereceği etkiyi ölçen gün ışığı similatörü; Daylight Visualizer,
• Farklı çatı tiplerinde çatı pencerelerinin nasıl konumlandırıldığını gösteren ve mimarlara fikir veren tasarım rehberi; “Design Guide”.

Mimari Etkinlikler & Eğitimler

VELUX Türkiye, mimarlar ile doğrudan iletişim kurabilmek ve ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilmek için yıl içerisinde farklı şehirlerde mimar odaları ve dernekleri ile birlikte mimari eğitimler ve etkinlikler düzenliyor. Çatı altındaki mekanlarda en sık karşılaşılan sorunların tartışıldığı, çözüm yollarının konuşulduğu bu etkinlikte, gün ışığının yapı yaşamındaki önemi ve çatı pencerelerinin mekana kattığı değerler örnek projeler ile birlikte ele alınıyor.

Mimari Danışmanlık Hizmeti

Çatıdan gün ışığı almak söz konusu olduğunda çatı penceresini, sadece proje çizimleri üzerinde görmek yeterli olmayabiliyor. Optimum gün ışığı için kullanılması gereken pencere adetlerinin belirlenmesi, gün ışığı analizinin yapılması ve teknik detaylar gibi bir çok farklı değişkenin içerisinde olduğu ”Mimari Danışmanlık Hizmeti” ile VELUX Türkiye, projelerinde mimarlar ile birlikte omuz omuza çalışıyor.

Daylight Visiualizer – Gün Işığı Similatörü

VELUX, sezgisel bir program olan VELUX Daylight Visualizer ile mimarların, gün ışığı ve iç mekan iklimi üzerinde kontrol ve bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. VELUX Daylight Visualizer programı, gün ışığı koşullarının öncesi ve sonrası karşılaştırmalarını sağlayarak kullanıcının iç mekanlardaki gün ışığı seviyelerini doğru bir şekilde simüle etmesine ve ölçmesine imkan tanımaktan; dakikalar içinde basit 3D modeller oluşturmaya ve raporlar elde etmeye kadar birçok benzersiz işleve sahip, binalardaki gün ışığı koşullarının analizi için profesyonel bir simülasyon aracıdır. Daylight Visiualizer programı buradan ücretsiz indirilebilir.

Design Guide – Tasarım Rehberi


Eğimli bir çatı altında kalan mekan tasarımı hakkında her şey, tek bir yerde!

Design Guide; çatı altında kalan alanın optimum kullanımı ile ilgili farklı tasarımların gösterildiği, farklı ipuçlarının verildiği bir tasarım rehberidir.

Design Guide tasarım rehberinde;

• Çatı tiplerini gösterir çizimler ve tip tanımları, çatı katı ergonomisine uygun tasarım uygulamaları,
• Eğimli çatı altında sıkça karşılaşılan oda tipleri, boyutları ve çözüm önerileri,
• Çatı katı alanları için iyi aydınlatılmış oda tipleri, boyutları ve çözüm önerileri,
• Çatı pencerelerinin seçimi ve montajı ile ilgili tavsiyeler ve daha az karşılaşılan durumlar için çeşitli ipuçları ve püf noktalarına ulaşılabilir.

VELUX, yerel çatı ihtiyaçları için oluşturulmuş, Türkiye’de yaygın kullanılan çatı tiplerine uyum sağlayan çözümler sunan, yeni tasarım rehberinin yıl sonunda yayımlanacağı haberini duyurdu.

Yerel tasarım yardımcısı henüz yoldayken; çatı altında kalan alanın optimum kullanımı için ipuçlarından ilham alınabileceği, çatı katında yaşam ergonomisi ve mobilyaların yerleştirilmesi hakkında bilgilerin paylaşıldığı Design Guide tasarım rehberine bu linkten erişilebilir.

Projelerinde çatıdan gün ışığı alma ve doğal havalandırma sağlama konusunda desteğe ihtiyaç duyan mimarlar, mimari destek hizmetinden faydalanmak için VELUX Türkiye ile iletişime geçebilir.

Türkiye’den Örnek Projeler

Türkiye’den daha fazla örnek buradan görülebilir.

velux.com.tr

Etiketler

Bir yanıt yazın