Gehry’nin LV Çantası Hazır

Frank Gehry ve Marc Newson'ın da aralarında bulunduğu altı ünlü tasarımcının Louis Vuitton markası için ürettikleri İconolast serisi artık vitrinlerde.

Frank Gehry ve Marc Newson’ın da aralarında bulunduğu altı tasarımcı iconolast çanta serisi için yeteneklerini sergilediler. Aralarında el çantasından el bagajına kadar altı farklı ürünün bulunduğu çantalar Fransa’nın ünlü lüks ev ruhunu içerisinde barındırıyor.

İlginç bina tasarımları ile gündeme gelen Frank Gehry’nin tasarladığı çanta, monogram heykelsilik ile mimari yapıt özelliğinin birleştiği bir ürün. Bu bükülmüş çanta serinin en teknik çantası. Sert hatlar ve yumuşak hatların bir arada kullanıldığı sıradışı ürün; altın bir pirinç toka, kuzu derisi mavi iç yüzey ve kabartmalı marka logosundan oluşuyor.

Gehry, Dezeen ile yaptığı röportajda Louis Vouitton ile en küçük detay olan kapama klipsini dahi konuştuğunu ve detaylar üzerine çok zaman geçirdiğini söylüyor. Son dakikalara kadar tasarımda değişikliğe gittiklerinden, LV gibi ünlü bir markanın işçiliğe çok önem verdiğinden ve bu ciddi süreçte iki tarafın birbirini tam anlaması için defalarca eskiz yaptığından bahsediyor.

Gehry için çanta tasarım süreci oldukça eğlenceli geçmiş ve daha çok çantanın dış formu ile ilgi çekmek istemiş. Markanın isteği üzerine çantanın iç kısmı için bir monogram çizmiş, mavi renginde karar kılmış. Ünlü mimar “Neden mavi renk?” sorusuna ise “mavinin çantanın dış rengi olan kahverengi ile oluşturduğu zıtlık” olarak cevap veriyor. Aynı zamanda koyu mavinin insanda uyandırdığı düzen hissini hatırlatıyor ve böylece çanta tasarımında en önemli unsur olarak gördüğü düzen ve dinginlik hissini de yakalayabileceğini belirtiyor.

Tasarım yaparken mimar kimliğinden kopamayan Gehry bunu bir fantezi olarak değerlendirse de “ben çantanın içinde olsaydım” şeklindeki düşüncesi ile yola çıktığını itiraf ediyor.

Diğer ünlü tasarımcıların çantaları ise şöyle:

Marc Newson’nın eğlence ve fonksiyonelliği birleştirdiği LV sırt çantası:


Cindy Sherman’nın renkli çekmeceler ile fonksiyonelleştirdiği sıradışı seyahat bavulu:


Karl Lagerfeld tasarımı Boks çantası olarak adlandırdığı iç içe bir çok tür çantadan oluşan seyehat valizi:


Christian Louboutin tasarımı alışveriş çantası:


Rei Kawakubo tasarımı farklı büyüklükte deliklere sahip el çantası:


Etiketler

Bir yanıt yazın