Gediz Üniversitesi’nden Dünya Çapında Sağlık Kampüsü

Gediz Üniversitesi, büyük bir yatırımı daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ege Bölgesi'nin en büyük vakıf üniversitesi kampüsünü İzmir Seyrek'e kazandıran Gediz, şimdi de ikincisini kuracak.

Emekli eğitimci Hatice Bahriye Yağcı tarafından bağışlanan Çiğli Anadolu Caddesi’ndeki 44 bin metrekarelik arsaya, dünya çapında bir sağlık kampüsü inşa edilecek. İmar sürecinin tamamlanmasının ardından başlanan proje çalışmaları sona erdi. Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölümü akademisyenleri, sağlık tesisleri alanında uluslararası üne sahip ABD’li mimarlık firması HOK’la beraber, simge olarak gösterilecek bir kompleks tasarladı.

EXPO 2015’ten sonra EXPO 2020’ye de “Sağlık” ana temasıyla aday olan İzmir’in gelecek vizyonu, ihtiyaçları ve dinamikleriyle çevre şartları gözönünde bulundurulan kampüs, toplam 97 bin metrekare kapalı inşaat alanına ve 2 bin öğrenci kapasitesine sahip olacak. İçinde 200 yatak kapasiteli eğitim ve araştırma hastanesi, kongre merkezi, 80 odalı otel ve derslikler yer alacak. Binalar, çarpıcı görünümleri kadar donanımları ve özellikleriyle de kendilerinden söz ettirecek. Sağlık alanında ilk olacak birçok özelliğiyle İzmir’in adını dünyaya duyuracak. Piyasa maliyeti 150 milyon doları bulacak Gediz Üniversitesi Çiğli Kampüsü’nün temelinin bu yıl atılması planlanıyor.

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, İzmir’e uzun yıllar hizmet verecek ve şehrin değerine değer katacak sembol nitelikte bir eser yapacaklarını açıkladı. Kavuk, başta Çiğlililer olmak üzere bütün şehrin merakla beklediği projeyi, Seyrek Kampüsü’nde olduğu gibi mükemmeliyetçi bir anlayışla ve en iyisini yapma düşüncesiyle hazırladıklarını kaydetti. Hastanenin, bağışçı Yağcı’nın ismini taşıyacağını dile getiren Kavuk, şunları söyledi: “Gediz Üniversitesi, İzmirli eğitim gönüllüleri tarafından kuruldu ve kısa sürede 52 ülkeden öğrenci çekmeyi başararak gücünü ve farkını ortaya koydu. Bize güç veren hayırseverlerden biri de Hatice Bahriye Yağcı. İzmir’e böyle bir sağlık kampüsü kazandıracaksak, bunu Hatice Hanım’a borçluyuz. Halkımıza şifa saçacak, genç doktorların yetişmesini sağlayacak hastanemize bağışçımızın ismini vererek, kendilerine bir kez daha teşekkür etmiş ve şükranlarımızı sunmuş olacağız.”

Mütevelli Heyeti Başkanı Kavuk, yeni kampüsün İzmir’de eksikliği hissedilen kongre merkezi ihtiyacını gidereceğini de belirterek, “İzmir’in eğitim, kongre ve fuarlar şehri olması için üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Kongre merkezi ve hemen yanında yer alacak otelimiz, hem ulusal hem de uluslararası toplantılara ve bilimsel organizasyonlara evsahipliği yapacak. İkinci kampüsümüz, her şeyiyle ilk olacak ve eğitimde çıtayı daha da yukarıya taşımamızı sağlayacak. Gediz Üniversitesi’ne ve İzmirimiz’e böyle eğitim tesisleri yakışır. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın