Geçmişin Hikayeleri ile Dolu Bir Ev

Archiplan Studio'dan Diego Cisi ve Stefano Gorni Silvestrini, tarihi İtalyan kasabası Mantua'da (2016'da İtalya Kültür Başkenti olarak belirlendi ve 2008'de UNESCO tarafından eski şehir ilan edildi) bir evi restore etti.

Ev için çalışmaya başladıklarında, duvardaki 15. yüzyıl duvar freskleri, tasarımcıların dikkatlerini çeken birçok şeyden biri olmuş. O kadar ki, freskleri gelecek nesiller için koruma niyetiyle çalışmaya başlamışlar.



Diego ve Stefano için restorasyon, araştırma faaliyetine dönüşmüş. Evin katmanları, birçoğu duvarların, zeminlerin ve tavanların arkasına gömülü olan, geçmiş hikayelerini ve sırlarını ortaya çıkarmak için yavaşça soyulmuş. Mimarlar için, evi bağlamsal bir amaca dayandırmak ve zengin tarihine ve çevresine saygı göstermek önemli hale gelmiş.


 
36 metrekarenin tamamı, sizi geçmiş bir hayata götüren küçük bir zaman kapsülü gibi görünüyor. Evin Pompeii’den fırlamış gibi görünmesi pek şaşırtıcı değil. Mimarlara göre minimalist görünüm, evin alanının küçük olması ve 15. ve 19. yüzyıl fresklerinin merkezde yer aldığı tasarım anlayışının sonucu.



Tavandan ve duvarlardan tamamen ayrılmış küçük bir ahşap oda, bir yer yatağı ve bazı raflar ile yatak odası olarak tasarlanmış.



Evin her köşesinde küçük sürprizler var: tuvaletteki monolitik bir lavabo ve dolap, havadar bir mağaza teşhirini andırıyor.

Bu arada duvar katmanları, aynı anda birbirine uyan ve ayrı duran çeşitli geçmiş dönemlere atıfta bulunuyor.


 

Etiketler

Bir yanıt yazın