Geceleri Fenere Dönüşen Otel

Vietnamlı mimarlık ofisi Le House tarafından tasarlanan otelin cephesi, binayı geceleri adeta parlayan bir fenere dönüştüren delikli bir katmanla kaplı.

Da Lat City’nin dar sokaklarının derinliklerine gizlenen, Nap Am Homestay isimli küçük otel beyaz renkli dış cephesi ile çevresinden sıyrılıyor.

Le House, Nap Am Homestay’in dışını, farklı motiflerle delinmiş, yağmurlu hava ve bölgesel yüksek neme dayanacak şekilde işlenmiş CNC kesimli çelik bir katmanla sarmış. Bir yamaçta yer alan binanın her iki tarafı farklı arsalara bitişik. Bu da benzer ancak farklı cephelerin cam ve çelik bir yapı ile birbirine bağlanmasıyla sonuçlanmış.

Gece olup iç mekandaki ışıklar yanınca, otelin delikli cephesi aracılığıyla bina adeta parlak bir fenere dönüşüyor.

790 metrekarelik otel, ortak ve özel alanlar dahil olmak üzere toplam dokuz odasıyla üç katlı ve bir de çatı katı bulunuyor. Ana salondan ortak yaşam alanına uzanan geniş bir ahşap merdiven tüm katları birbirine bağlarken ortak alanlar arasında mutfak, yemek alanı ve çalışma alanı yer alıyor.

Çelik, çam ağacı, beyaz tonlar ve gür yeşilliklerin uyumlu kombinasyonu, yolcuların rahatlayıp dinlenebileceği sakin bir iç mekan sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın