Gazimağusa Suriçi Kentsel Koruma Problemleri ve Öneriler

University of Pennsylvania ve İstanbul Kültür Üniversitesi ortaklığında 5-13 Temmuz 2012 tarihlerinde Kıbrıs Gazimağusa Suriçi bölgesi üzerine bir workshop düzenlendi.

5-13 Temmuz 2012 tarihleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi, Mimarlık Bölümü, Restorasyon Yüksek Lisans Programı’ndan Yrd.Doç.Dr. Ege Uluca Tümer ve University of Pennsylvania, School of Design, Historic Preservation Programı’ndan Prof. Randall Mason’ın ortak yürütücülüğünde ‘Famagusta Walled City Conservation Summer Project’ başlıklı bir araştırma projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamındaki alan çalışmaları ise University of Pennsylvania’dan Proje Asistanı Ayşem Kılınç Ünlü ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Erincik Edgü yürütücülüğünde yapıldı.

Dünya Anıtlar Fonu tarafından desteklenen proje kapsamında, 6 Temmuz’da Buğday Camisi’nde (SS. Peter ve Paul Kilisesi) ve 9 Temmuz’da Şömineli Ev’de Gazimağusa’nın çeşitli yönleri ile ilgili olarak İKÜ, DAÜ, Gazimağusa Belediyesi, UNDP ve Gazimağusa İnsiyatifi’nden uzmanlar tarafından çeşitli bilgilendirme seminerleri yapıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın