GazetePARC’ın Haziran Sayısı Çıktı!

Ayda bir düzenli olarak yayınlanan ve 5.000 takipçisine gönderilen GazetePARC, gayrimenkul sektörü profesyonelleri ve mimarlara yönelik olarak hazırladığı kapsamlı içerikle beğeni topluyor.

GazetePARC’ın yeni sayısının Rapor başlıklı bölümünde, The Knight Frank Küresel Kentler Araştırması ve şehirler düzeyinde güç değişimlerini yansıtan çalışma ele alınıyor. Ekonomik güç sarkacından batıdan doğuya yönelişle hangi lokasyonların yatırımcılar açısından cazip hale geldiğini aktaran rapor, Seul, Buenos Aires ve Münih’in tercih edilme nedenlerini yapılan yorumlarla detaylandırıyor.

Extensa Group CEO’su ve MIT Gayrimenkul Geliştirme Bölümü Başkanı ile Söyleşi
GazetePARC’ın yeni sayısında, “100 yıldır geleceği inşa ediyor” sloganıyla çeşitli gayrimenkul geliştirme projelerini hayata geçiren Extensa Group’un tepesindeki isim Kris Verhellen ve yapılı çevrenin kalitesini artırmak için 1983 yılında kurulan MIT (Massachusetts Institute of Technology) Gayrimenkul Bölümü’nün Başkanı ve Akademik Direktörü Brian Anthony Ciochetti ile yapılan söyleşiler yer alıyor.

Gayrimenkul Sektörüne İz Bırakmak…
GazetePARC, Haziran sayısında gayrimenkul sektörünün geleceğini şekillendiren önemli bir faktörü mercek altına alıyor. Bireylerde var olan iz bırakma ihtiyacının farklı boyutlarda ele alındığı araştırma haberi, bu ihtiyaçla motive olmuş sektör önderlerinin, kentsel dokuya ve şehirlerin marka değerine nasıl bir katkı sağlayabileceği sorusuna yanıt arıyor.

Bir İsim Ne Kadar Değerli Olabilir?
GazetePARC’ın yeni sayısında yer alan diğer bir araştırma haberi ise geliştirme projeleri için seçilen isimlerin satış rakamlarına etkisi. Akademik bir çalışmadan hareketle tasarlanan haber, Türk gayrimenkul sektörünün tercih ettiği sözcükleri de inceleyerek tüketici üzerinde yaratmak istedikleri etkiyi sorguluyor.

Sektörün İçinden Vizyon Paylaşımı
Çelen Kurumsal Değerleme ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Çelen, Mentor Proje Yönetimi Ortağı İlhami Akkum, Kentsel Strateji Başkanı ve Şehir Plancısı Faruk Göksu’nu köşe yazıları GazetePARC’da beğeni ile takip edilen bölümler arasında yer alıyor.

GazetePARC’ın Haziran sayısında ayrıca;
– 2011 uluslararası RIBA ödülleri kazanan mimari projeleri ,

– 35. Sokak Proje’sine yapılan geziden izlenimleri,

– 11.Gayrimenkul Zirve notlarını,

– Dikkat çeken otel ve konut projelerine dair ilgi çekici detayları bulabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın