Gayrimenkule Ödül Yağdı

Londra’da düzenlenen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında 38 Türk firması 70 ödüle değer görüldü.

Böylece Türkiye ‘en çok ödül alan ülke’ unvanını kazandı.

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2013’te (Europe Property Awards 2013) en iyi mimari, gayrimenkul, iç tasarım ve yapı geliştirme kategorilerinde 26 Avrupa ülkesinden yüzlerce proje yarıştı. Türk firmaları, dört farklı kategoride düzenlenen ödül töreninde en iyi mimari kategorisinde 23, en iyi iç tasarım kategorisinde 17, geliştirme kategorisinde 29 ve gayrimenkul kategorisinde bir ödül ile toplam 70 ödül kazandı. Londra’da gerçekleşen törende Dap Yapı 9, Viatrans-Meydanbey 7, İki Design Group 6, Özak GYO 5, Arıkan Yapı 3, Sur Yapı, BG Mimarlık, Prime Development, Yapı Studio, İnanlar, SKM Projects+, Tahincioğlu ve Esat Fisek Interiors 2 ödül kazandı. Diğer firmalar birer ödül aldı.  

Tarlabaşı’na kentsel yenileme ödülü

Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul işbirliğinde gerçekleştirilen Tarlabaşı 360 projesi, en iyi ‘Kentsel Yenileme’ projesi seçildi. Londra’daki ödül töreninde, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ödülü, Lordlar Kamarası üyesi Lord Bates’in elinden aldı. Demircan, “Projeyle bölgede mülkü olan Tarlabaşılıların evleri kat be kat değer kazandı,İstanbul’un göbeğinde yepyeni bir turistik destinasyon oluşturuldu” dedi. Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin ise İstanbul’da kentsel yenilemenin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Ofis ve AVM ile öne çıktı

Ticari projelere yatırım yapan Tahincioğlu Gayrimenkul, Ataşehir’deki Palladium Tower ofis projesi ve Palladium Antakya AVM ile ödüle değer görüldü. Şirketin Dost İnşaat ile birlikte 150 milyon dolarla hayata geçirdiği Palladium Antakya AVM, 9 Ekim’de açılacak. 

Mimarlık şirketleri de kazandı

Murat Kader ve Sema Eser Özsaruhan’ın sahip olduğu iki design group mimarlık şirketi, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde dört ayrı projesiyle, altı ödül aldı. Hakan Sekmen ve Aziz Alimirzayev’in ortaklığında, perakende ve marka mimarisinde faaliyet gösteren mimarlık firması SKM Projects+ ise ‘Perakende İç Mekan’ ve ‘Ofis İç Mekan’ dalında ödül aldı. 

Sur Yapı’ya ‘yüksek katlı yatırım’ dalında birincilik

Geçen yıl Türkiye’de halk oylamasıyla ‘En Başarılı Emlak Yatırımı’ seçilen Exen İstanbul’a bir ödül de İngiltere’den geldi. Proje, Avrupa Gayrimenluk Ödülleri’nde ‘Yüksek Katlı Yatırım’ dalında en yüksek kategori olan beş yıldızlı ‘En iyi Konut’ ödülünü aldı. Çamlıca’da yükselen projenin 33-40’üncü katları arasında yer alan 10 loft rezidans daire de satışa sunuldu. Panoramik İstanbul manzaralı 248-285 metrekare dairelerin fiyatı 1 milyon 700 bin dolardan başlıyor.

Arıkan, villalarıyla kazandı

Arıkan Yapı’nın tek katlı villalardan oluşan Park Vilage projesi, çoklu birimlerde konut geliştirme, pazarlama ve tek birim özellikleri alanında 3 ödül aldı. Park Village, Avrupa kıtası için düzenlenen yarışmanın ikinci aşaması olan Dünya Gayrimenkul Ödülleri için, kendi kategorilerinde Afrika, Amerika, Arap ve Asya Pasifik’teki ödüllü projelerle yarışacak. Büyükçekmece’de hayata geçen 144 müstakil ev projesinde yaşam 31 Aralık’ta başlayacak.

3 dalda Avrupa lideri

Dap Yapı, 9 kategoride ödüle layık görüldü. Vazo Kule projesi ‘Mimari Çoklu Rezidans’, ‘Mimari Tekli Rezidans’ ve ‘Çok Yüksek Katlı” dallarında, Dalga Kule ‘Karışlık Kullanımlı, ‘Gelişmiş Pazarlama’ dallarında, Dap Royal Center projesi ‘Peyzaj Mimarisi, ‘Güvenli Ev Ödülü’ dallarında, Dragos Royal Towers ise ‘Sosyal Tesis Geliştirme’ ve ‘Güvenli Ev Ödülü’ dallarında ödüllendirildi.

3 dalda Avrupa lideri

VIATRANS – Meydanbey Ortak Girişimi’nin Mecidiyeköy’de hayat geçirdiği Quasar İstanbul, 3 dalda birinci oldu. Proje, ‘Sosyal aktivite/turizm yapısı mimarisi’, ‘İç mimari’, ‘Çok üniteli yapı projesi geliştirme’ kategorilerinde hem Türkiye hem de Avrupa birincisi oldu. Quasar İstanbul, ‘Yüksek yapı mimarisi’ ‘Sosyal aktivite alanları/turizm proje geliştirme’ dallarında da Türkiye birincisi seçildi.

Avrupa’dan sonra bir yarışma daha

Avrupa Ödülleri’nde Asya Pasifik, Afrika, Amerika, Avrupa, İngiltere, Arap ülkeleri, Karayipler ve Kanada bölgelerinden katılan projeler farklı kategoriler altında yarışıyor. Yarışmada en yüksek değerlendirme alan proje Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’ne (International Property Awards) katılma şansı yakalıyor. 72 jüri üyesinin olduğu yarışma, International Property Media şirketi tarafından organize ediliyor.

Esenler’de ‘özel’ dönüşüm başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Esenler’de Türkiye’nin ilk özel teşebbüs eliyle yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarına start verdi. Üç ayrı mahalledeki aynı anda canlı bağlantılarla yıkımın yapıldığı törende Bakan Bayraktar “Bugüne kadar 17 bin bağımsız birim konutun dönüşümünü gerçekleştirdik. Kentsel dönüşümün ilk adımını attığımız Esenler’de 859 konutun dönüşümünü başlatıyoruz” dedi.

Al Hassan’dan 175 milyon dolar

Katarlı yatırım fonlarından Al Hassan International Group, Türkiye’deki yatırımlarını, BBMRED Gayrimenkul Geliştirme Yatırım ile yürütecek. Enerji, inşaat, gayrimenkul geliştirme ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Al Hassan International Group’un global yatırım değeri 2 milyar dolar. Sudan, Mısır, Lübnan ve ABD’de de yatırımları bulunan grup, Türkiye’de ilk 3 yılda gayrimenkul’e 175 milyon dolar yatırım yapacak. Körfez sermayesinin Türkiye yatırımları arasında Katarlı ortağı Al Mohannedi Ailesi’nin yatırımlarının büyük önem taşıyacağını söyleyen BBMRED CEO’su Mehmet Özdemir, “BBMRED’in bir kısım hisselerinin kendilerine devri ile Katar ile olan ilişkilerimizin daha da pekişeceğine birçok alanda yeni işbirliklerinin doğacağına inanıyorum” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın