Gayrimenkul Sektörünün Devleri ArkiPARC 2012 Hazırlık Partisi’nde Buluştu

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin "Kentsel Kalite için Diyalog" teması ile 28-29 Mart 2012 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde 3.sünü gerçekleştireceği ArkiPARC 2012 için düzenlediği Hazırlık Partisi, 14 Eylül'de İstanbul Sapphire'de gerçekleşti.

Hazırlık partisine gayrimenkul ve yapı sektörünün önde gelen isimleri ile mimarlar katıldı.

“Daha kaliteli olanı elde etme” motivasyonunun hep birlikte sahiplenilmesi için, imar faaliyetlerinde rol sahibi olan tüm aktörlerin bir arada sorun ve çözümleri paylaşacakları ArkiPARC 2012 ile ilgili bilgiler Arkitera Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz’ın yaptığı açılış konuşmasıyla davetlilerle paylaşıldı.

Hedef Anadolu ve daha etkin uluslararası bağlantılar

ArkiPARC 2012’de kişiler ve kurumlar arasında daha geniş ve daha güçlü bağlantılar oluşmasının hedeflendiğini belirten Ömer Yılmaz “ArkiPARC 2012 kapsamı sadece büyük şehirlerle sınırlı kalmayacak, Anadolu’ya daha çok eğilinecek ve böylece kentsel kalite Türkiye’nin her yerine taşınacak,” dedi.

Sektörün önde gelen isimleri ArkiPARC 2012 Danışma ve Onur Kurulu’nda

ArkiPARC 2012 etkinlik programının oluşturulmasında inşaat, gayrimenkul ve mimarlık sektörlerinin önde gelen kurum ve kişileri ile iş birliği yapılıyor.

İlgili dernek, kurum ve odaların yönetim kurulu üyeleri ve bu sektörlerin önde gelen isimlerinden oluşturulan ArkiPARC 2012 Danışma Kurulu: Güniz Çelen, Ali Faruk Göksu, Enis Öncüoğlu, Firuz Soyuer ve Aslı Yılmaz’dan oluşuyor.

ArkiPARC 2012 Onur Kurulu’nda ise Avi Alkaş, Hamdi Akın, Şenay Azak Matt, Emre Çamlıbel, Altan Elmas, Işık Gökkaya, İnanç Kabadayı, Hakan Kodal, Ramadan Kumova, Mesut Pektaş, Hasan Rahvalı, Haluk Sur, Onur Tahincioğlu ve Aziz Torun gibi sektörün önde gelen isimleri yer alıyor.

ArkiPARC 2012’de neler olacak?

28-29 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ArkiPARC 2011 dahilinde düzenlenecek panellerin, daha nitelikli fiziksel çevrelerin oluşturulabilmesi için kentsel kaliteyi ilgilendiren tüm alanları kapsaması planlanıyor. Türkiye dışından geçen yıllara oranla daha çok katılımın hedeflendiği ArkiPARC 2012 etkinliğinde yurtdışı ile entegre bir gayrimenkul buluşmasının unsuru olarak daha çok yabancı konuşmacının ArkiPARC katılımcıları ile birlikte olması amaçlanıyor.

ArkiPARC 2012’de katılımcılar, gayrimenkul sektörü içindeki yeni rollerini ve olası işbirliklerini keşfetme şansını yakalarken, Dünya’da ve Türkiye’de güncel kentsel ve yapı ölçeğindeki güncel sorunları tartışacaklar. Sponsorluk görüşmelerinin sürdüğü ArkiPARC 2012 katılımcıları ayrıca, kamu sektöründeki yetkililerle bir araya gelerek projelerini etkili bir kitleyle paylaşma olanağı da bulabilecekler.

ArkiPARC 2012 Ödülleri’nde yeni bir uygulama

İki farklı günde, üç farklı alandan konuşmacının da ağırlanacağı etkinlik, 29 Mart Perşembe akşamı düzenlenecek ve Konut, Ofis, Otel, Alışveriş Merkezi, Alternatif Yatırımlar ve Karma Kullanım olmak üzere toplam altı kategoride “proje” üzerinden geliştiriciye verilen ödüllerin sahiplerini bulacağı Gayrimenkul Ödülleri törenine de ev sahipliği yapacak.

Bu yıl geçtiğimiz ArkiPARC 2012 Ödülleri’nde geçen yıla göre farklı bir uygulamaya gidilecek. Her bir ödül kategoriden seçilen 3 finalist, ArkiPARC 2012’de oylamaya sunulacak ve ödül kazananlar fuar ziyaretçilerinin oyları ile belirlenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın