Gaudí’nin İlk Konut Projesi Casa Vicens, Müze Oluyor

Antoni Gaudí'nin Barselona'daki ilk konut çalışması olan Casa Vicens, kapsamlı bir restorasyon çalışmasının ardından bu yılın sonbahar döneminde kapılarını halka açacak.

Andorra’da özel bir banka olan MoraBanc tarafından, müze haline getirilmek amacıyla 2014 yılında satın alınan yapı, Gaudí’nin Art Nouveau tarzını ön plana çıkaran özgün eserlerinden biri. 1885 yılında tamamlanan Casa Vicens, Gaudi’nin ilk müşterilerinden komisyoncu Manel Vicens i Montaner için bir yazlık ev olarak tasarlandı.

Bu renkli yapı, 1899’da başka bir aile tarafından satın alındı ve 1925 yılında Gaudí’nin arkadaşı Joan Baptista Serra de Martínez’in talimatıyla üç katlı hale getirildi. Bu işlem sırasında yapı içinde yer alan orijinal merdivenlerden biri, yapıdan çıkarılmıştı.

Sagrada Familia, Casa Batlló ve Park Güell gibi ünlü eserler ile Katalan mimarisine büyük katkılarda bulunmuş Gaudí’nin ilk konut projesi olması özelliği ile öne çıkan Casa Vicens, 2005 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmişti.

Martínez Lapeña-Torres Arquitectes ve Daw Office tarafından yürütülen, ilk aşaması 2015 yılının Nisan ayında başlanan restorasyon projesinin başında José Antonio Martínez Lapeña, Elías Torres ve David García bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın