GAU Yapı Yönetimi Master Programı En İyi 100 Master Programı Arasına Girdi

İşletme alanında dünyanın en iyi üniversiteleri ve programlarını değerlendiren Fransız kuruluş Eduniversal 2012-2013 yılında 31 dalda dünyanın en iyi master programlarını sıraladı.

Bu sıralamaya göre Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yürütülmekte olan Yapı Yönetimi Master programı kendi dalında dünyanın en iyi ilk 100 master programı arasında yer aldı (http://www.best-masters.com/ranking-master-real-estate-management.html). Gayrimenkul Yönetimi ve Yapı Yönetimi alanında dünyanın en iyi 100 master programlarını listeleyen Eduniversal bu listede Amerika’dan University of Pennsylvania, New York University, Georgia State University, University of California’nın da içinde bulunduğu 28 üniversite, İngiltere’den London School of Economics (LSE), University of Glasgow ve Oxford Brookes üniversitesi dahil olmak üzere 12 üniversite, Çin’den 5 üniversite, Fransa’dan 5 üniversite, Avustralya’dan 4 Üniversite, Hollanda’dan 3 üniversite, Kanada’dan 3 üniversite, İtalya’dan 2 üniversite, ve Orta Doğu’dan Suudi Arabistan King Fahd Üniversitesi, İsrail Haifa Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesini Yapı Yönetimi alanında dünyanın en iyi master eğitimi veren 100 üniversite listesinde yayınladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi lisansüstü programlar koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, Eduniversal kurumunun yayınladığı en iyi eğitim kurumları listesinin işletme ve yönetim alanında dünyaca geçerli bir değerlendirme olduğunu ve bu değerlendirmenin kriterlerinin programların dünya çapında itibarları, bu programlarda eğitim gören öğrencilerin memnuniyeti ve mezunların başarıları olduğunu belirtti. Bu değerlendirme ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Yapı Yönetimi master programının en önemli başarısının bu alanda güncel ve eleştirel bilginin aktarılması, disiplinler-arası eğitim prensibi ve Amerikan eğitim sistemi çerçevesinde hem fakülte içindeki Mimarlık ve İç Mimarlık programları hem de GAÜ İşletme Fakültesi bünyesinde yürütlmekte olan çeşitli master programlarıyla işbirliği içinde programın tasarlanması ve yürütülmesi ve ayrıca öğrencilerin bu çeşitli alanlarda araştırma ve uygulama yapma imkanlarının bulunması olduğunu açıkladı. Özellikle uluslararası öğrenci sayısı açısından ayrıcalıklı bir konuma sahip olan bu master programına son yıllarda artan ciddi orandaki talebin aslında programın başarısının göstergesi olduğunu vurgulayan Dr. Zeybekoğlu Sadri, bu alanda dünyanın en iyi 100 master programına girmenin bu programın daha da gelişmesine ve ilgi görmesine sebep olacağını bildirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın