Galileo Galilei’nin Eski Evi Villa Medicea di Marignolle Yenilendi

FRAMA, Galileo Galilei'nin eski İtalyan malikanesi olan Villa Medicea di Marignolle'yi tarihi mekanın mirasına ve cazibesine saygı duyarak dönüştürdü. Evin şu andaki yeni sahibi ünlü film yapımcısı Albert Moya.

Floransa’nın güneybatı banliyölerinde Galluzzo ve Soffiano arasındaki tepelerde yer alan, Medici ailesinin villalarından biri olarak bilinen ve birçok kişi tarafından Rönesans mimarisinin bir başyapıtı olarak kabul edilen mekan, Villa Medicea di Marignolle, diğerlerinin yanı sıra İtalyan astronom, fizikçi ve mühendis Galileo Galilei’nin geçici ikametgahı olarak hizmet verdiği için tarih kokuyor.

Villa Medicea di Marignolle, vizyonu, estetiği ve cesur tavrı, kamera merceği aracılığıyla güçlü bir duygu iletişimine dönüşen bir sanatçı olan İspanyol doğumlu film yapımcısı Albert Moya’yı barındıracak şekilde dönüştürülmüş.

İçinde yaşadığımız fiziksel alanların çoğuna cihazların, gürültünün ve nesnelerin birikmesinin izinsiz girdiği bir çağda, FRAMA Albert için bir arena kuruyor; geçişlerin, dokunsallığın, ışığın, paletin, kokunun ve sesin iç içe geçtiği bir tür skenografi. Tüm besteler, duygusal bir kalite ve belirgin bir şekilde özgürleştirici bir atmosfer yaratmak için sakin bir “fısıltı” ile konuşuyor.

Villanın iç tasarımı sosyalleşmeyi, bağlantıyı ve anlamlı sohbetleri teşvik ediyor. Ayrıca, 15. yüzyılın en iyi cazibesiyle harmanlanmış benzersiz çağdaş konfor sunan, mekanın çevresindeki tarihe bağlı kalınmış. Sitede iki çalışma alanı, dinlenmek için sakin bir sabah noktası ve ev sahipliği yapmak, bir araya gelmek ve ilham vermek için bir öğleden sonrası alanı bulunuyor – burası mimari, tasarım ve sanatı, ortamdan bağımsız olarak birleşik deneyimlere bağlayan bir alan.

Konut, yaratıcı zihnin yalnızlık içinde veya başkalarıyla ilişki içinde dolaşmasına izin verecek şekilde hayal edilmiş. Albert, sessizliği ve ferahlığı keşfetmeye ve aynı zamanda odak, hayal gücü, dışavurumculuk ve farkındalığın özgürce aktığı, uyumsuz bir yaşam stüdyosunu deneyimlemeye çalışıyor. FRAMA’nın tasarım yaklaşımına çok benzer şekilde, projeye merak, deney, sezgi ve özgünlük arayışı rehberlik ediyor. FRAMA, mekanlar yaratırken, doğal malzemelerin sıcaklığına, dürüstlüğüne ve zamansız güzelliğine – belli bir sabitlik, tutarlılık, kalite ve kolaylığa özen, kesin bir bakış açısı ve açık bir ruh gibi – olabildiğince yakın durmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın