Galataport Mühürlendi

Galataport Projesi'nin inşaatı projeye aykırımı uygulamalar sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürledi.

Ömer Erbil’in Hürriyet’e yaptığı haberden:

Galataport Projesi’ni yürüten Salıpazarı Liman İşletmeciliği A.Ş, Karaköy Yolcu Salonu ve tarihi Paket Postanesi binasını iş makineleri ile yıkmıştı. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ise 8 Mart’ta sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Kurul üyeleri Galataport Projesi’ni 6 Nisan günü yerinde inceledi.  Şehir plancısı Ahmet Kaya’nın başkanlığında inşaat alanını gezen 6 kurul üyesi projeye aykırı uygulamaları tespit etti.

Diğer yandan; Koruma Kurulu’nun dışında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü’nün de geçen ay denetlediği Galataport inşaatı için ‘‘yapı tatil tutanağı’’ düzenlediği ortaya çıktı. 

Belediyenin tutanağına şu gerekçe yazıldı; ‘‘Söz konusu yerde yapılan mahallen tetkikte İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 09.06.2016 tarih 4459 sayılı kararı ile onaylanan restorasyon projesi ve müdahale paftasına aykırı olarak dış cepheler haricindeki iç aksamlarda korunması gereken bazı yapı elemanlarının yıkıldığı tespit edilmiştir.’’

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın