Galataport Karaköy’ü uçurdu

Galataport ihalesinin yaklaşması Karaköy'de gayrimenkul fiyatlarına tavan yaptırdı. Satılık ve kiralık binalar şimdiden el yakıyor. Uzmanlara göre Karaköy yakında İstanbul'un en pahalı semtlerinden biri olacak.

Karaköy’deki Salı Pazarı Kruvaziyer Limanı ihalesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) resmi süreci başlatacağını açıklaması, bölgedeki emlak fiyatlarını hareketlendirdi. Kamuoyunda Galataport olarak bilinen projenin ilk ihalesi 2005’te iptal edilmişti. İkinci ihale için düğmeye basılmasıyla bölgede metrekare fiyatları 4-5 bin TL seviyelerinden, 9 bine yükseldi.

FİYATLAR DOYDU
TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Hüsniye Boztunç, projeye dair beklentilerin sürekli gündemde olmasından dolayı bölgenin prim yaptığını dile getirdi. Boztunç, beklentilerle ilgili şunları söyledi: “Projenin tekrar gündeme gelmesiyle fiyatları artırması aslında beklediğimiz bir durumdu. Ancak satışlarda aynı artışın yaşanacağını beklemek yanlış olur. Bölgede zaten fiyatlar üst noktalarda seyrediyordu” diye konuştu. Karaköy’de konut fiyatlarının doyum noktasına ulaştığını söyleyen Boztunç, şöyle devam etti: “Bölgenin mevcut turizm potansiyeline Galataport eklendiğinde ileride piyasanın üstünde satışlarla karşılaşmak sürpriz olmaz.”

BİNALAR OTEL OLACAK
Boztunç’a göre Türkiye’nin Uluslararası Kruvaziyer Limanı olması için önemli olan projenin hizmete girmesiyle birlikte, kruvaziyer turizmi önemli ölçüde artacak. Hüsniye Boztunç, Karaköy’deki otel sayısı az olduğu için birçok yatırımcının tarihi binaları ve eski iş hanlarını alarak nitelikli otel projeleri geliştirdikleri bilgisini verdi.

KİRA YÜZDE 60 ARTTI
Bölgedeki metrekare fiyatlarının bundan birkaç yıl önce 4-5 bin TL seviyelerinde olduğunu söyleyen Re/max Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan da son yıllarda beklentilerin yükselmesiyle birlikte rakamın 9 bin TL’ye kadar çıktığını söyledi. Bölgedeki ticari kira fiyatlarının binaların durumuna göre değiştiğini kaydeden Karahan, “Kiraların metrekaresi 20 ila 90 TL aralığında değişiyor. Ancak ofis veya dükkan olarak kullanıma uygun yerlerin metrekaresi 40 TL civarında. Kiralar son 3 yılda yüzde 60 arttı” diye konuştu.

BÖLGEDE NELER OLUYOR?
Bölgeye ciddi anlamda otel yatırımı talepleri geliyor. Proje yakınında bulunan tarihi Tütün Han ve Veli Alemdar Han butik otel yapılıyor. Torunlar Grubu da Kemankeş Otel için temel atmaya hazırlanıyor. Alınan bilgilere göre projenin arka sokağında bulunan Borusan, ilk merkez binasını modern sanat müzesine çevirecek. Sabancı Grubu’na ait Vista Plaza’nın otele dönüşmesi için kollar sıvanacak. Emlakçılar 65 milyon lira fiyat biçilen Halkbank binası başta olmak üzere yol üzerindeki birçok banka binasının da el değiştireceğine dikkat çekiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın