GAD Prag Mimarlık Festivali’nde

Bu sene altıncısı düzenlenen Prag Mimarlık Festivali 1-28 Ekim tarihleri arasında Royal Summer Palace of Queen Anne (Belveder) ve Ulusal kütüphane binasında yer alacak.

Bu seneki konusu ulaşım, altyapı ve mimari (Transport, infrastructure and architecture) olarak belirlenen festival Prag Castle’da yer alacak. “Arch World” isimli özel bir sergide, mimari modeller, fotoğraflar, filmler ve dünyanın tüm ülkelerinden mimari multimedia gösterimleri bulunacak.

Bu seneki festival yine oldukça zengin içerikli ve Massimiliano Fuksas, Renzo Piano, Tadao Ando, Coop Himmelb(l)au ve daha birçok önemli mimar ve ofisin katılımı ile renkleniyor. GAD kurucusu mimar Gökhan Avcıoğlu bu seneki Prag mimarlık festivalinin Türkiye’den tek davetlisi. GAD’nin Autopia projesi festival boyunca Arch World de sergilenecek. Ayrıca Gökhan Avcıoğlu 15 Ekim günü ana konuşmacılardan birisi olarak “Transportation and Architecture” ana başlığında , taşıt kullanımına mimari anlamda yeni bir bakış açısı kazandıran “Autopia” projesini ve yaklaşımlarını paylaşacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın