GAD Antalya için Konut Kompleksi Tasarladı

Global Architectural Development (GAD), Antalya kent merkezine 20 km uzaklıkta bulunan yaklaşık 700 bin m2'lik arazide inşa edilecek sürdürülebilir bir konut kompleksi tasarladı.

Ekip bu projede tasarım ilkeleri arasında sürdürülebilirliği ön plana çıkarıyor. Her konut birimi, güneş ışığından en verimli şekilde yararlanmak ve enerji üretmek için fotovoltaik panellere sahip olacak. Master planda kuzey-güney yönünde yerleştirilen konutların cephe ve çatı açıklıkları doğal havalandırma prensiplerine göre tasarlanmış. Sürdürülebilir tasarım stratejisi doğrultusunda sosyal ortak kullanım alanları da mevcut.

Binaların dış cephelerinde düşünülen ahşap kaplama konut birimleri için bir kabuk görevi görecek. İçerdeki gün ışığı kalitesini arttırırken, gece iklim kontrolünü de sağlayacak. Aynı zamanda, konut birimlerinin içerisinde yer alan bireysel alanlar da bu kaplama tasarımıyla tanımlanacak. 

Tasarımda yer alan yeşil alanlar serbest yaya dolaşımına izin verecek ve her konut birimi kendi otoparkıyla yeraltı ulaşım bağlantısına sahip olacak.

2016 yılında tamamlanacağı düşünülen projede 17 büyük, 56 orta ve 50 küçük konut birimi yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın