Gabion Duvarlarıyla Konut: The Infinite Rise

Gabion Duvarlarıyla Konut: The Infinite Rise

Earthscape Studio tarafından Hindistan'ın güneyinde inşa edilen tatil evi The Infinite Rise'ın etrafındaki gabion duvarlarında çok sayıda büyük taş asılı duruyor.

Fotoğraflar: Studio IKSHA

The Infinite Rise, Anaikatti köyü yakınlarında, etrafındaki sıradağların geniş manzarasına bakan yüksek ve kayalık bir arazide yer alıyor.

Araziye mümkün olabildiğince az dokunmak isteyen Earthscape Studio, araziyi kazarak kısmen gömülü, yarım daire şeklinde bir ev tasarlayıp çevresine uyum sağlamasına yardımcı olmak için yapıyı gabion duvarlarla sarmış.

Infinite Rise, merkezindeki basamaklı ve gömülü bir havuz etrafında radyal olarak düzenlenmiş ve havalandırma da sağlayan çatıdaki büyük bir açıklık aracılığıyla dış etkenlere açık bırakılmış.

Her oda, dış gabion duvarı tarafından güneşten ve şiddetli rüzgarlardan korunan tam boy pencereler ile kuzeye doğru manzaraya bakıyor.

Bu iki dış katman arasında ince bir şerit, daha fazla gölgeleme ve koruma sağlamak için bitki örtüsü ve sığ bir su havuzuna sahip.

Gabion kafesler genellikle stabilite sağlamak için taşlarla doldurulurken odaların ihtiyaçları doğrultusunda gereken ışık seviyesine ve mahremiyete bağlı olarak yoğunluğu değişen daha açık bir düzende organize edilmiş.

Evin güneydeki daha kapalı arka kısmı boyunca, yine araziden temin edilen ve açıkta bırakılan taşlar kullanılarak inşa edilen bir istinat duvarı yer alıyor.

Evin iç kısmındaki beton duvarlar açıkta bırakılmış, zeminler yeşil oksit boya ile kaplanmış ve mobilyalar hurda ahşap malzemeden üretilmiş.

Sürgülü cam kapılar, yaşam alanlarını kuzeye bakan beton bir terasa açıyor ve burada bir sonsuzluk havuzu “insan ve doğa arasında bir bağlantı köprüsü” olarak var oluyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın