FujiwaraMuro Architects Tasarımı Bölünmüş Kompozisyona Sahip Bir Ev

Japonya, Nishinomiya'nın sakin bir sokağında, FujiwaraMuro Architects dört kişilik bir aile için tasarladığı "House in Koshien" projesini tamamladı.

İki bina arasına sıkışmış olan ev, katmanlara, bağlantılara ve derinliğe büyük önem vererek alışılmadık bir bölünmüş kompozisyonda tasarlanmış.

Projenin bir diğer dikkat çekici özelliği de, bölünmüş cepheyi tanımlayan dokuların ikiliği olmuş. Oluklu beyaz paneller evin sol bloğunu kaplarken, pürüzlü bir beton yüzey sağ bloğun tamamını kaplayarak, odağı genel katmanlı tasarımdan uzaklaştırmayan hafif bir kontrast yaratmış.

FujiwaraMuro Architects ekibi, inşaat açısından, House in Koshien’in bölünmüş kompozisyonunu her iki blok arasına bir geçit ekleyerek oluşturmuş. Bu yeni eklenen bağlantı, alanın merkezinden ana yola bağlanmış.

Yukarı doğru hareket edildiğinde, ara geçit boşluğu, binalar tarafından açıkça vurgulanan zikzak çizen bir çerçeveye bürünmüş.

Birbirine bağlı tasarım, birinci kattaki samimi bir oturma odası, mutfak ve yemek alanının doğal gün ışığı aldığı iç mekanlara kadar uzanıyor.

İkinci kat, özel yatak odalarına ve her biri bağlantı duygusunu güçlendiren bir dizi ahşap merdivene, kirişe ve rampaya ev sahipliği yapıyor.

Mimarlık ofisi, “Geçitler evin içini boydan boya kat edip, komşu arazinin durumuna dair bir fikir vererek çevreyle bir bağlantı oluşturuyor. ” dedi.

Etiketler

Bir cevap yazın