FT: İstanbul meydan okuyan kent

Financial Times gazetesi, henüz Küresel Finansal Merkezler Endeksi'ndeki ilk 50 kent arasında bulunmasa da Moskova, İstanbul ve Varşova'nın "meydan okuduğu"nu vurgularken, İstanbul'un "hızlı ilerlediği" yorumunu da yaptı.

Dünyanın en büyük finansal merkezlerine meydan okuyan kentlerin arasında İstanbul’a yer verildi. Financial Times gazetesi, Küresel Finansal Merkezler Endeksi’nde 61. sırada yer alan İstanbul’un “hızlı” bir ilerleme gösterdiğini vurguladı.

Ekonomi gazetesi Financial Times, Z/Yen Grubu’nca Mart ayında yayınlanan Küresel Finansal Merkezler Endeksi’ne dayanarak dünyanın çeşitli finansal merkezlerinin performanslarını değerlendirdiği geniş haberinde Londra, New York ve Hong Kong’un ilk üç sırada bulunduğu endekste Münih’in üç basamak çıkarak 19’uncu, Lüksemburg’un altı basamak çıkarak 23’üncü, Stokholm’un da ise, 3 basamak çıkarak 25inci sıraya yükseldiğine vurgu yaptı.

İngiliz gazetesi, henüz en büyük 50 finansal merkez arasında bulunmayan Moskova, İstanbul ve Varşova’nın ise, “meydan okuduğu”nu belirtirken endekste 61’nci olan İstanbul’un “hızlı” ilerlediğinin altını çizdi.

Haberde değerlendirmeleri yansıtılan HSBC’nin Orta ve Doğu Avrupa Baş Ekonomisti Murat Ülgen, İstanbul’un ilerlemesini, 2050 yılında dünyanın 12’nci ekonomisi olması beklenen 75 milyonluk Türkiye’nin ekonomisindeki hızlı büyümenin güçlendirdiğini kaydetti.

Ülgen, İstanbul’a uluslarara güvenin arttığını belirtirken bunun nedeni olarak da Türk bankacılık sistemini gösterdi.

“Türk bankacılık sistemi, finansal kriz tarafından test edildi ve çok iyi bir performans gösterdi” diyen Ülgen “Arap Baharı sırasında Türkiye, bölgesi için güvenli bir bölge olduğunu kanıtladı,şirketler ve zengin ailelerinden fon ve para çekti ancak enflasyon bir kaygı olmayı sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın