Frida Escobedo The Met’in Oscar L. Tang ve H.M. Agnes Hsu-Tang Kanadı’nı Yeniliyor

Meksikalı mimar Frida Escobedo, The Metropolitan Museum of Art (The Met)'ın modern ve çağdaş galerileri Oscar L. Tang ve H.M. Agnes Hsu-Tang Kanadı'nın yenilenmesi için seçildi.

The Metropolitan Museum of Art, kapsamlı uluslararası bir araştırmanın ardından, Frida Escobedo’nun Müze’nin Oscar L. Tang ve H.M. Agnes Hsu-Tang Kanadı’nın yenileme çalışması için seçildiğini açıkladı.

Proje, The Met’in on yıldan fazla bir süredir yenilemek istediği mevcut modern ve çağdaş galerilerin tamamen yeniden ele alınmasını kapsayacak. Yenileme projesinin maliyetinin 500 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Modern ve Çağdaş Sanat Bölümü’nün eserlerine ek olarak, Tang Kanadı’nda Fotoğraf Bölümü ile Çizim ve Baskı Bölümü’nden eserler de yer alacak.

The Met’in Başkanı ve CEO’su Daniel H. Weiss duyuruyu yaparken, “Tanglar’in cömert hediyesi bu sonraki adımı mümkün kıldı. Frida Escobedo’nun etkileyici ve ilham verici proje portföyü ve ekibimizle olan yaratıcı ilişkisi, The Met’in bu önemli bölümü hakkında bize büyük heyecan verdi.”

Tasarım Hakkında

Modern ve Çağdaş Sanat kanadının yeniden ele alınması, The Met’in 20. ve 21. yüzyıl sanatına küresel, ansiklopedik, eğlenceli ve şaşırtıcı bir perspektiften yaklaşmasını sağlayacak. Bu cesur yeni vizyon, Müzenin mimari tarzlara sahip bölümlerinin yanı sıra mekansal organizasyonu ve altyapısına saygı duyan ve onunla bağlantı kuran bir bina ile sonuçlanacak. Kanat, esnek galeri boşlukları aracılığıyla, mekan ve zamanın birbirine bağlılığını vurgulayacak ve kronolojik olmayan bir anlatı önerecek.

Jhaelen Hernandez-Eli, “Müze’nin bu projeyi yürüten ve bir mimar arayışımıza rehberlik eden birkaç kilit görevi var. Frida, kanadın mevcut bina ve parkla olan ilişkisini uzlaştırırken sanat için kalıcı bir alan yaratma fikrini anlıyor. Ek olarak, çalışmaları birden çok kültürel anlatıdan yararlanıyor, yerel kaynaklara değer veriyor ve acil sosyoekonomik eşitsizlikleri ve çevreyi ele alıyor.”

Frida Escobedo, “Met, küresel ölçekte kültür açısından en alakalı alanlardan birisi ve bu tarihi yapının yenilenmesi için seçilmek bir onur. Tang Kanadı, farklı zamanların, coğrafyaların ve ideolojilerin sanatında bulabileceğimiz dinamikleri kutlamak, kendini yansıtmak ve başkalarıyla bağlantı kurmak ve yeni alanlar ortaya çıkarmak için. The Met’in ekipleriyle bu olağanüstü projede çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Etiketler

Bir yanıt yazın