Fransa’nın Yenilikçi Tasarım Markası OXYO Türkiye’de

Marka geliştirdiği özgün dış mekan mobilya tasarımları ile ürünlerini Türkiye'de tanıtmak ve gerçekleştirilen projelerdeki potansiyel pazarı değerlendirmek üzere çalışmalarını resmi olarak başlattı.

Markanın ürünleri, spor tesisleri, bahçeler ve havuzlar gibi dış mekanların yanısıra, AVMler, şirket merkezleri, konut ve otel projeleri, kamusal alanlar,restoran ve kafe projeleri başta olmak üzere pek çok alanda kullanılabilecek farklı tasarım ve renk seneçeneklerini içeriyor.

Metal üzerine üstün kalitede elektrostatik boya ile üretilen ürünler kullanıcıya koleksiyonlar halinde sunuluyor. 

Renk skalası oldukça geniş olan Weekend serisi Studio Brichetziegler tarafından tasarlandı. Kolçaklı veya kolçaksız, farklı genişliklerde oturma birimleri ile açılır kapanır ve çok farklı ölçülerde masalardan oluşan bu seride, ayrıca kokteyl masaları, bar sandalyeleri ve şezlonglar gibi sınırsız bir seçenek sunuluyor. Weekend serisi oldukça canlı Akdeniz renkleri ile öne çıkarken, gri, siyah, beyaz, nefti, ve diğer ağırbaşlı renk tonlarından da oluşan bir skalayı, özellikle kontrat projelerin hizmetine sunmayı ihmal etmiyor. Bu seri öyle dinamik ki, çocuklar için bile uyarlanmış bir grup ürünü barındırıyor.

Öne çıkan tasarımlardan bir diğeri, Le Grand Motte isimli oturma birimi ve tasarımcısı da François Azambourg. Bu ürün gerek çağdaş ve yalın duruşu gerekse Fransanın köklü Akdeniz kültüründen ve mimarisinden ilham alan çizgisi ile uzun yıllar boyunca tasarım dünyasının klasikleri arasında kalmaya aday görünümünde. Elektrostatik boya ile perfore metalden üretilmiş bu serinin de beyaz ve mavi olmak üzere renk seçenekleri, oturma birimi, şezlong ve puf olmak üzere farklı boyut ve kullanım seçenekleri bulunuyor.

2014’te katıldığı Paris Maison Objet fuarında yoğun ilgi gören ve “the low chair” isimli ürünü tasarım trendleri sıralamasında 2. olan OXYO’nun Türkiye’deki marka elçiliğini, Stratejik Tasarım Danışmanı Özlem Yalım Özkaraoğlu üstlendi. 

Etiketler

Bir yanıt yazın